Bruschetta med ärtröra och fetaost

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Bruschetta med ärtröra och fetaost

Aptitretare att börja med

Gratinerad bruschetta med Våra Finaste små ärter, fetaost och honung.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

0,5 
st 
vitlöksklyfta
15 
g 
0,5 
st 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
dl 
olivolja
4 
st 
skivor surdegsbröd
150 
g 
fetaost
1 
tsk 
honung
1 
st 
apelsin
35 
g 
ruccola
salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 225°C varmluftseffekt.

  2. Mixa ärter (spara lite ärter till garnering) vitlök, persilja, citronsaft samt rivet skal till en röra. Rör ned olivolja, salt och nymald svartpeppar.

  3. Bred ärtröran på surdegsbröd, toppa med fetaost och ringla över honung.

  4. Gratinera i 5-7 minuter tills osten får färg.

  5. Skär av skalet på apelsinen och filea ut klyftor. Toppa bröden med apelsinklyftor, ruccola och lite ärter.

Findus tipsar!

Variera gärna toppingen efter tycke och smak.

Taggar