Krispig bruschetta med ärtröra och fetaost

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

0,5 
st
 
vitlöksklyfta
15 
g
 
persilja
0,5 
st
 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
dl
 
olivolja
4 
st
 
skivor surdegsbröd
150 
g
 
fetaost
1 
tsk
 
honung
1 
st
 
apelsin
35 
g
 
ruccola
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 225°C varmluftseffekt.

  3. Mixa ärter (spara lite ärter till garnering) vitlök, persilja, citronsaft samt rivet skal till en röra. Rör ned olivolja, salt och nymald svartpeppar.

  4. Bred ärtröran på surdegsbröd, toppa med fetaost och ringla över honung.

  5. Gratinera i 5-7 minuter tills osten får färg.

  6. Skär av skalet på apelsinen och filea ut klyftor. Toppa bröden med apelsinklyftor, ruccola och lite ärter.

Findus tipsar!

Variera gärna toppingen efter tycke och smak.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
484
33
14
32
6