Citrongrillad lax med ärt-tahini och squash

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
2 
st
 
citroner
1 
knippe färsk timjan
2 
st
 
vitlöksklyftor
olivolja
Salt och peppar
- Squash-sallad:
1 
st
 
grön squash
1 
msk
 
olivolja
1 
nypa salt
 
Ärt-tahini:
3 
msk
 
citronsaft
1 
dl
 
grekisk yoghurt
1 
dl
 
rostade sesamfrön
30 
g
 
persilja
1/2 
tsk
 
malen spiskummin
½ tsk salt och några stänk tabasco

Förberedelser

  1. Tina fisken och torka av på hushållspapper
  2. Skär citronen i tjocka skivor( ca 2-3 skivor per portion). Gnid in fisken med olivolja, hackad vitlök samt salt och peppar. Lägg 2-3 skivor citron tätt ihop som ett underlag och placera fisken ovanpå, smaksätt med färsk timjan
  3. Fisken grillas alltså på citronskivorna utan att vändas - citronskivorna ger smak och skydd åt fisken på grillen
  4. Grillad citron blir lite sötare när den har grillats och blivit karamelliserad
  5. Grilla laxen i ca 6-8 minuter med stängt lock och öppet spjäll i en klotgrill (innertemperatur bör vara ca 48ºC grader)
  6. Squash-sallad
    Strimla squashen i tunna band på en grönsaksmandolin eller med en potatisskalare, lägg i en skål och strö över en nypa salt och ringla över olivolja

  7. Ärt-tahini
    Mixa ingredienserna till en slät sås med en stavmixer, smaksätt med salt och tabasco
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
460
30
30
16
7