Citrongrillad lax med ärt-tahini och squash

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Citrongrillad lax med ärt-tahini och squash

Ännu ett härligt recept fyllt av sommarens smaker. Citrongrillad lax med ärt-tahini passar perfekt på vilken sommarbuffé som helst.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus ASC-certifierad laxfilé
2 
st 
citroner
1 
knippe färsk timjan
2 
st 
vitlöksklyftor
olivolja
Salt och peppar
Squash-sallad:
1 
st 
grön squash
1 
msk 
olivolja
1 
nypa salt
 Ärt-tahini:
3 
msk 
citronsaft
1 
dl 
grekisk yoghurt
1 
dl 
rostade sesamfrön
1 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1/2 
tsk 
malen spiskummin
½ tsk salt och några stänk tabasco

Förberedelser

  1. Tina fisken och torka av på hushållspapper
  2. Skär citronen i tjocka skivor( ca 2-3 skivor per portion). Gnid in fisken med olivolja, hackad vitlök samt salt och peppar. Lägg 2-3 skivor citron tätt ihop som ett underlag och placera fisken ovanpå, smaksätt med färsk timjan
  3. Fisken grillas alltså på citronskivorna utan att vändas - citronskivorna ger smak och skydd åt fisken på grillen
  4. Grillad citron blir lite sötare när den har grillats och blivit karamelliserad
  5. Grilla laxen i ca 6-8 minuter med stängt lock och öppet spjäll i en klotgrill (innertemperatur bör vara ca 48ºC grader)
  6. Squash-sallad
    Strimla squashen i tunna band på en grönsaksmandolin eller med en potatisskalare, lägg i en skål och strö över en nypa salt och ringla över olivolja

  7. Ärt-tahini
    Mixa ingredienserna till en slät sås med en stavmixer, smaksätt med salt och tabasco

Taggar