Ingredienser
1
dl
socker
120
g
hjortron
Ingefärsgrädde:
0,5
dl
créme Fraiche
1
dl
vispgrädde
0,5
tsk
ingefära, malen
1
msk
honung
10
g
mynta, färsk
Hjortronmylta:
100
g
hjortron
1
msk
socker
Förberedelser
Hallonkompott:
Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.
Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.
Blanda samman hjortron och socker.
Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!
Findus tipsar!
Överraska med en grönkålsshot på julbuffén.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!