Ingredienser
1
dl
socker
120
g
hjortron
Ingefärsgrädde:
0,5
dl
créme Fraiche
1
dl
vispgrädde
0,5
tsk
ingefära, malen
1
msk
honung
10
g
mynta, färsk
Hjortronmylta:
100
g
hjortron
1
msk
socker
Förberedelser
Hallonkompott:
Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.
Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.
Blanda samman hjortron och socker.
Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!
Findus tipsar!
Vill du lyfta rätten ytterligare kan du med fördel tillsätta lite citronzest när du vispar grädden, för en fräsch och syrlig smak.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!