Hallonkompott med hjortronmylta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

220 
g
 
förpackningsomslag hallon och hallonpuré
1 
dl
 
socker
120 
g
 
hjortron
Ingefärsgrädde:
0,5 
dl
 
créme Fraiche
1 
dl
 
vispgrädde
0,5 
tsk
 
ingefära, malen
1 
msk
 
honung
10 
g
 
mynta, färsk
Hjortronmylta:
100 
g
 
hjortron
1 
msk
 
socker

Förberedelser

Hallonkompott:

  1. Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.

  2. Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

  3. Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.

  4. Blanda samman hjortron och socker.

  5. Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!

    Findus tipsar!

    Vill du lyfta rätten ytterligare kan du med fördel tillsätta lite citronzest när du vispar grädden, för en fräsch och syrlig smak. 
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!