Dela
Dela detta recept

Ebbas ärtglass

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Glass på ärta!

Lika god som den är fin att titta på! Kanske inte just ärtor som förknippas med glass, men när du väl testat kommer det att bli ännu en ärtfavorit. Testa att göra vår goda, gröna ärtglass gjord på vår fantastiskt söta Ebba Ärta redan idag.

 Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

  

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 150 g Ärter
  • 1 st vaniljstång
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 1/4 dl socker

Förberedelser

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré
  2. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning
  4. Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  5. Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen
  6. Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar
  7. NJUT!
Findus tipsar!

Servera glassen i en liten kruka toppad med kaksmulejord (mixa Oreokex rakt upp och ner) och ett istucket ärtskott. Garanterad succé!

Dela
Dela detta recept