Dela
Dela detta recept

Ebbas ärtglass

En av festivalfavoriterna var Ebbas Ärtglass
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Lika god som den är fin att titta på! Testa att göra vår goda, gröna ärtglass gjort på våra fantastiskt söta Ebba Ärta redan idag.

 Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

  

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 150 gr Ärter
    Svenska arter
  • 1 st vaniljstång
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 1/4 dl socker

Förberedelser

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré
  2. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning
  4. Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  5. Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen
  6. Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar
  7. NJUT!
Findus tipsar!

Räcker till 8 personer om man vill ha mindre portioner.

Dela
Dela detta recept