Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsås

Falafel med blomkål- & broccoliris serverad med en kall tomatsås

Superfräsch, grön rätt som är enkel att tillaga! Strimla och hacka, blanda dressing och tomatsås, sedan steker ni upp falafel. Vips, klar att servera! Smaklig spis!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1/2 
blomkålshuvud
250 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
200 
g 
färsk spenat
 Dressing:
2 
st 
citroner
3 
msk 
honung
salt efter eget tycke
Tomatsalsa:
4 
st 
tomater
1 
st 
rödlök
½ 
msk 
1/2 
gurka
1/4 
dl 
½ 
msk 
socker
1 
msk 
vitvinsvinäger
3 
msk 
olivolja
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen
  2. Strimla blomkål och broccoli fint, vänd i spenaten. Blanda dressingen och vänd i
  3. Hacka tomater, rödlök och gurka
  4. Rör i persilja, chili, socker ,vitvinsvinäger och olja ev salt och peppar
  5. Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och servera till

Findus tipsar!

Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd till!

Taggar