Hemmagjord falafel med ärtdipp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Hemmagjord falafel med ärtdipp

Krispig falafel med krämig ärtdipp

Laga hemmagjorda krispiga falafel! Perfekt att laga när du har lite extra tid. Servera tillsammans med en krämig ärtdipp på svenska Ebba-ärter. Det kommer bli svårt att sluta dippa!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

3 
dl 
Kikärter
2 
vitlöksklyftor
2 
dl 
förpackningsomslag sojabönor
1 
Liten gul lök
1 
paket 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
4 
msk 
Vetemjöl
1 
salt
1 
Bakpulver
2 
msk 
vatten
2 
krm 
Cayennepeppar
1 
tsk 
Spiskummin
1 
tsk 
kardemumma
matolja att fritera/steka i
Ärtdipp:
1 (70g) 
påse färsk spenat
1 
paket 
Findus våra finste Dill förpackning
1/2 
krm 
Cayennepeppar
salt

Förberedelser

  1. Blötlägg kikärtorna över natten med vatten så det täcker ordentligt. Du ska alltså INTE koka kikärtorna!

  2. Skölj sedan av dem i kallt vatten och torka av dem i en handduk, mixa, eller för bästa resultat mal dem på mellangrov skiva i en köttkvarn tillsammans med övriga ingredienser.

  3. Blanda allt till en ganska fast smet. Kikärterna ska bli lite krossade men inte helt släta.

  4. Forma smeten till bollar.

  5. Värm matoljan i en kastrull eller fritös.

  6. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna. Eller stek små biffar i olja i stekpanna.

  7. Mixa ärter, majonnäs, spenat och dill med en stavmixer.

  8. Smaksätt med salt och cayennepeppar. 

  9. Servera falafeln tillsammans med ärtdippen.

Findus tipsar!

Köper du Findus Falafel blir förberedelsetiden 10 minuter och tillagningstiden 15 minuter istället. Ett smidigt alternativ till vardagsmiddagen.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
475
23
16
44
16