Ingredienser
Förberedelser
Blötlägg kikärtorna över natten med vatten så det täcker ordentligt. Du ska alltså INTE koka kikärtorna!
Skölj sedan av dem i kallt vatten och torka av dem i en handduk, mixa, eller för bästa resultat mal dem på mellangrov skiva i en köttkvarn tillsammans med övriga ingredienser.
Blanda allt till en ganska fast smet. Kikärterna ska bli lite krossade men inte helt släta.
Forma smeten till bollar.
Värm matoljan i en kastrull eller fritös.
Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna. Eller stek små biffar i olja i stekpanna.
Mixa kokta ärter, majonnäs, spenat och dill med en stavmixer.
Smaksätt med salt och cayennepeppar.
- Servera falafeln tillsammans med ärtdippen.
Findus tipsar!
Köper du Findus Falafel blir förberedelsetiden 10 minuter och tillagningstiden 15 minuter istället. Ett smidigt alternativ till vardagsmiddagen.