Ingredienser
150
g
rödkål
2
tsk
hackad chili
2
st
vitlöksklyftor
2
msk
olivolja
2
dl
quinoafrön
100
g
fetaost
eller veganskt alternativ
Färsk koriander
Ärthummus
1/2
vitlöksklyfta
1
tsk
sesamolja
2
tsk
hackad chili
1
st
lime, saft & rivet skal
2
dl
olivolja
salt
Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
- Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
- Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
- Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
- Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
- Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost eller veganskt alternativ och strö över korriander. Servera tillsammans med falafeln.
Findus tipsar!
Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!