15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Falafel med grön ärthummus gjord på svenska ärter
Testa något nytt och spännande ikväll. Servera din falafel i en skål med en grön och härlig ärthummus till, vi lovar att du inte kommer bli besviken.
Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
- Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
- Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
- Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
- Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
- Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost eller veganskt alternativ och strö över korriander. Servera tillsammans med falafeln.
Tips!
- Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
Falafel
150
g
rödkål
2
tsk
hackad chili
2
st
vitlöksklyftor
2
msk
olivolja
200
g
Hackad Grönkål
2
dl
Svenska Ärter
2
dl
quinoafrön
100
g
fetaost
eller veganskt alternativ
Färsk koriander
Ärthummus
4
dl
Svenska Ärter
1/2
vitlöksklyfta
1
tsk
sesamolja
2
tsk
hackad chili
1
st
lime, saft & rivet skal
2
dl
olivolja
salt