Ingredienser
1/2
dl
olivolja till stekning
1
st
vitlöksklyfta
1
msk
hackad chili
250
g
cocktailtomater
15
g
Basilika
salt och nymald svartpeppar
Krämig polenta
1 3/4
dl
polentagryn
7 1/2
dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2
dl
finriven parmesanost
25
g
smör
15
g
Basilika
1
st
citron, pressad saft och rivet skal
salt och nymald svartpeppar
Förberedelser
- Koka upp vattnet och buljongtärningen till polentan. Rör i polentagrynen under konstant omröring och sänk värmen. Sjud på svag värme tills grynen är helt mjuk och polentan har en krämig konsistens.
- Tillaga under tiden falafel enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek vitlök och chili i olja i cirka 1 minut. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska dunstat, rör i tomaterna. Sänk värmen och stek i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.
- Rör i parmesanosten i polentan. Tillsätt smör och basilika och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
- Servera falafel tillsammans med polentan och ringla över spenat- och tomatröran.
Findus tipsar!
Toppa gärna med riven parmesan
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
600
32
16
57
12