Falafel och grönsaker på spett

Falafel- och grönsaksbullsspett
Green Cuisine
20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Grillad Falafel och olika grönsaker spett 

Grillad Falafel på spett med broccoli, ananas och röd paprika. Servera med krispiga rotfruktsstrips och en somrig örtsås på favoriterna spenat och ärter.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tina falafel lätt.

  2. Skär paprikan i lagom kvartsbitar och broccolin i mindre buketter.

  3. Trä ingredienserna på spetten och pensla med oljan. Salta och peppra lätt.

  4. Grilla spetten lite lätt tills de fått fin grillyta.

  5. Mixa samman ingredienserna till örtsåsen och smaksätt efter tycke.

  6. Tillaga rotfruktsstripsen enligt instruktionen på förpackningen och servera direkt från ugnen.

Dricks!

  • Addera frukt på spetten, tex ananas, för en annan smakupplevelse.

Ingredienser

Ingredienslista

300 
g
 
Falafel
1 
st
 
röd paprika
1 
st
 
broccoli
Salt och peppar
2 
msk
 
olja
450 
g
 
Rotfruktsstrips Glutenfria
Örtsås:
100 
g
 
Svenska Ärter
100 
g
 
färsk spenat
2 
dl
 
grönsaksbuljong
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
msk
 
ingefära, riven
1 
msk
 
rapsolja
1 
msk
 
vit balsamvinäger
1 
st
 
lime, rivet skal
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält