Ingredienser
12
st
skivor bacon
Örtpuré:
30
g
basilika
30
g
persilja
1
st
vitlöksklyfta
1
dl
olivolja
100
g
soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd oljan till marinaden)
Quinoasallad:
2
dl
quinoa
150
g
champinjoner
50
g
riven parmesan
60
g
ruccola
2-3
msk
olivolja
1
st
lime
svartpeppar
Förberedelser
- Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
- Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
- Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
- Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
- Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
- Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
- Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen
Findus tipsar!
Toppa med lite rostade pinjenötter.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
-
Supergott och fräscht!Enkelt och kändes verkligen nyttigtJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
670
39
54
54
7