Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Förgyll din sommarbuffé med denna fantastiskt goda torskrygg inlindad i bacon, här serverad med quinoa och parmesanost.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4-5 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
12 
st 
skivor bacon
Örtpuré:
1 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
1 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
dl 
olivolja
100 
g 
soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd oljan till marinaden)
 Quinoasallad:
2 
dl 
quinoa
150 
g 
champinjoner
50 
g 
riven parmesan
60 
g 
ruccola
2-3 
msk 
olivolja
1 
st 
lime
svartpeppar

Förberedelser

  1. Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
  2. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
  4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  5. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
  6. Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
  7. Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen