Ingredienser
1
förpackning
2
st
citroner
1
knippe färsk timjan
2
st
vitlöksklyftor
olivolja
Salt och peppar
- Squash-sallad:
1
st
grön squash
1
msk
olivolja
1
nypa salt
Ärt-tahini:
3
msk
citronsaft
1
dl
grekisk yoghurt
1
dl
rostade sesamfrön
30
g
persilja
1/2
tsk
malen spiskummin
½ tsk salt och några stänk tabasco
Förberedelser
- Tina fisken och torka av på hushållspapper
- Skär citronen i tjocka skivor( ca 2-3 skivor per portion). Gnid in fisken med olivolja, hackad vitlök samt salt och peppar. Lägg 2-3 skivor citron tätt ihop som ett underlag och placera fisken ovanpå, smaksätt med färsk timjan
- Fisken grillas alltså på citronskivorna utan att vändas - citronskivorna ger smak och skydd åt fisken på grillen
- Grillad citron blir lite sötare när den har grillats och blivit karamelliserad
- Grilla laxen i ca 6-8 minuter med stängt lock och öppet spjäll i en klotgrill (innertemperatur bör vara ca 48ºC grader)
Squash-sallad
Strimla squashen i tunna band på en grönsaksmandolin eller med en potatisskalare, lägg i en skål och strö över en nypa salt och ringla över olivolja- Ärt-tahini
Mixa ingredienserna till en slät sås med en stavmixer, smaksätt med salt och tabasco
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
460
30
30
16
7