Fishbowl med glutenfria fiskfiléer

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fishbowl med glutenfria fiskfiléer

Fisk i skål. En favorit för hela familjen.

Glutenfria frasiga fiskfiléer serverade med ris och majsröra. En riktig familjefavorit.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
dl 
kokt basmati eller vildris
100 
g 
krispig sallad
200 
g 
strimlade grönsaker (morot, palsternacka, selleri och rödbeta)
125 
g 
förpackningsomslag sojabönor
2 
st 
avokado
1 
st 
klyftad lime
1 
msk 
rostade sesamfrö
Majsröra:
1,5 
dl 
majs
sriracha chili/lime sås
salt och nymald vitpeppar

Förberedelser

  1. Tillaga fiskfiléerna i ugn enligt beskrivningen på förpackningen.

  2. Förbered riset, strimla grönsakerna och salladen.

  3. Blanda eller mixa majsröran och smaka av med Sriracha sås till god hetta.

  4. Lägg alla ingredienserna var för sig i skålarna och toppa med delade (med hjälp av händerna) fiskfiléer.

  5. Garnera med majsröra, rostade sesamfrön och en klyfta lime.

Findus tipsar!

Servera alla ingredienser var för sig och låt barnen göra sina egna fishbowls på samma sätt som med tacos. Garnera med ärtskott, koriander eller persilja efter tycke och smak.