25 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Krämig och god fiskgratäng på torskrygg
Fiskgratäng kanske låter som mycket jobb men det är faktiskt tvärtom. En lättlagad rätt med torsk i ugn passar utmärkt för en god familjemiddag. Prova att laga vår krämiga fiskgratäng Florentine!
Förberedelser
Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
- Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form.
- Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta.
- Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad spenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
- Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.
Tips!
Testa en sparrissallad som tillbehör, en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad och går fort.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
havssalt och vitpeppar
1
förpackning
Stuvad Spenat
200
g
Svenska Ärter
200
g
Mascarpone
1
st
schalottenlök
50
g
riven Västerbottenost
havssalt och vitpeppar
700
g
skalad potatis
2
st
äggulor
25
g
smör
3
msk
rapsolja
1
krm
riven muskotnöt