Krämig fiskgratäng Florentine

Fiskgratäng Florentine
25 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Krämig och god fiskgratäng på torskrygg

Fiskgratäng kanske låter som mycket jobb men det är faktiskt tvärtom. En lättlagad rätt med torsk i ugn passar utmärkt för en god familjemiddag. Prova att laga vår krämiga fiskgratäng Florentine!

 

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form. 
  4. Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta. 
  5. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad spenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar. 
  6. Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
  7. Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.

Tips!

  • Testa en sparrissallad som tillbehör, en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad och går fort.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
havssalt och vitpeppar
1 
förpackning
 
Stuvad Spenat
200 
g
 
Svenska Ärter
200 
g
 
Mascarpone
1 
st
 
schalottenlök
50 
g
 
riven Västerbottenost
havssalt och vitpeppar
700 
g
 
skalad potatis
2 
st
 
äggulor
25 
g
 
smör
3 
msk
 
rapsolja
1 
krm
 
riven muskotnöt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält