Krämig fiskgratäng Florentine

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Krämig fiskgratäng Florentine

Krämig och god fiskgratäng på torskrygg

Fiskgratäng kanske låter som mycket jobb men det är faktiskt tvärtom. En lättlagad rätt med torsk i ugn passar utmärkt för en god familjemiddag. Prova att laga vår krämiga fiskgratäng Florentine!

 Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
havssalt och vitpeppar
200 
g 
Mascarpone
1 
st 
schalottenlök
50 
g 
riven Västerbottenost
havssalt och vitpeppar
700 
g 
skalad potatis
2 
st 
äggulor
25 
g 
smör
3 
msk 
rapsolja
1 
krm 
riven muskotnöt

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanten av en ugnssäker form. 
  4. Tina torskryggen och lägg ner i formen. Salta. 
  5. Hacka schalottenlök och fräs i olivolja med tinad, stuvad bladspenat, ärter och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar. 
  6. Fördela spenatstuvningen över fisken och avsluta med riven ost.
  7. Gratinera i ugn under ca 20-25 minuter tills den har fått fin färg och fisken känns mjuk.

Findus tipsar!

Testa en sparrissallad som tillbehör, en krispig och fräsch sallad som dessutom är lättlagad och går fort.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
648
37