Fiskpinnar med pärlcouscous och örtolja

25 min
förberedelsetid
4
Serveringar

Förberedelser

  1. Koka upp lagen till rödlöken med ättika, socker och vatten. Lägg i skalad och klyftad rödlök. Låt stå och svalna ca 20 minuter.

  2. Mixa örter, vitlök, rapsolja och salt till örtoljan.

  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek couscouspärlorna tills de fått färg och doftar lättrostat. Häll på vatten och salt och låt koka under lock ca 6–7 minuter.

  4. Häll av vattnet och blanda i örtolja precis innan servering. Vänd ner spenat, skivade rädisor och syltad rödlök.

  5. Stek fiskpinnarna enligt anvisning på paketet.

  6. Stek sparrisen lätt i matfett.

  7. Dela citronerna och stek dem på hög värme i torr stekpanna.

  8. Servera fiskpinnar med couscoussallad, stekt sparris och citronhalvor.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

16 
st
 
Fiskpinnar, MSC
3 
dl
 
pärlcouscous
1 
msk
 
olivolja
vatten
1 
tsk
 
salt
70 
g
 
spenat
6 
st
 
rädisor
8 
st
 
grön sparris
1 
msk
 
matfett till stekning
2 
st
 
citroner
Syltad rödlök
2 
st
 
rödlök, skalad och klyftad
0,5 
dl
 
ättika
1 
dl
 
socker
1,5 
dl
 
vatten
Örtolja
1 
dl
 
örter (persilja/basilika)
½-1 
st
 
riven vitlöksklyfta
0,5 
dl
 
rapsolja
½ 
tsk
 
salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält