Fisktacos med torsk, mango, ananas och syrad rödlök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisktacos med torsk, mango, ananas och syrad rödlök

En härlig fisktaco till fredagens tacomys

Byt ut tacofärsen mot Findus torskrygg som du enkelt marinerar och serverar i din fisktaco tillsammans med fräscha bitar av mango och ananas. I receptet tipsar vi även om egengjord syrad rödlök som blir en perfekt kombination till den söta frukten. Fisktaco när den är som bäst!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

400 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
8 
st 
Små tortillas
½ 
dl 
crème fraiche
1 
st 
mango skuren i småbitar
150 
g 
ananas skuren i småbitar
100 
g 
krispig trevlig mixsallad
1 
klyftad lime
Marinad:
3 
rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Färska örter tex koriander, persilja, mynta
Syrad rödlök:
1 
fint skivad rödlök
1 
vinäger
1 
tsk 
salt
1 
olja

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt. 
  2. Skär upp bitar av mango och ananas.

  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in torsken.

  4. Tillaga de marinerade torskryggs filéerna i ugnen på 120 graders värme i ca 7-10 min.

  5. Lägg sedan de tillagade torskbitarna i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.

Findus tipsar!

Servera dina fisktacos direkt och känn smaken av något nytt, gott och spännande.