Fisktacos med mango- & chilisås och syrad rödlök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisktacos med mango- & chilisås och syrad rödlök

Fredags favoriten tacos med torskrygg

Tillhör du dem som planerar att servera taco som fredagens middag? Det gör du rätt i, men varför inte ta och överraska familj eller vänner med ett gott och miljövänligare alternativ i form av fisktacos. Med Findus perfekt skurna torskrygg går det mycket fortare att fixa bästa tacomyset och du kan istället imponera på alla med en egengjord mangosalsa och syrad rödlök som tillbehör. För ärligt talat, visst är du lite trött på smaken av tacokrydda varje vecka!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
8 
st 
Små tortillas
1 
st 
tomat skuren i tärningar
1 
klyftad lime
Marinad:
3 
msk 
Rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Färska örter tex koriander, persilja, mynta
Mangosalsa:
1 
st 
mango skuren i småbitar
1 
st 
orange tomat
1-2 cm chili, efter smak
½-1 msk vit balsamvinäger
salt
Syrad rödlök:
1 
fint skivad rödlök
1 
msk 
vinäger
1 
tsk 
salt
1 
msk 
olja

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt. 
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in torskryggen.

  3. Tillaga de marinerade torskbitarna i uppvärmd ugn, 120 grader, i ca 7-10 min.

  4. Mixa ihop ingredienserna till mangosalsan med stavmixer.
  5. Dela torskryggen i bitar och lägg i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.

Findus tipsar!

Servera dina fisktacos direkt och njut av smaken av något nytt och gott till fredagsmyset.

Taggar