Fisktacos med marinerad torskrygg

Gourmetbitar Taco
30 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Dags att våga testa en ny variant till tacomyset?

Sätt en ny tradition till tacofredag och byt ut färsen mot fisk istället. Gott för dig, dina barn och för miljön. Vi är övertygade om att detta recept kommer att bli en ny fredagsfavorit!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Marinaden blandas och gnids in på torskryggsfiléerna.
  2. Tillaga torskryggen i uppvärmd ugn, 120 grader, i 7-10 min.
  3. Dela torskryggen i bitar och lägg i tortillan tillsammans med dina favorittillbehör.
  4. Toppa med en klick guacamole och eventuellt lite crème fraiche.

    Ät fisktacosen direkt!

Dricks!

  • Tips på goda tillbehör:

    Hackade färska örter tex koriander, persilja, mynta

    Rivet limeskal

    Finhackad ananas, mango

    Strimlad picklad rödlök

    Majskorn

    Avocado grovhackad

    Blandad sallad

    Guacamole

    Crème fraiche

Ingredienser

Ingredienslista

420 
g
 
Torskryggfilé MSC
Små tortillabröd
Finhackad ananas & mango
Majskorn
Guacamole
Strimlad picklad rödlök
Marinad:
3 
msk
 
rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 
tsk
 
hackad chili
Crème fraiche/guacamole
Salt och svartpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält