Grillad lax med örttäcke & blomkålscouscous

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grillad lax med örttäcke & blomkålscouscous

Varför inte bjuda vännerna på grillad lax i sommar? Testa detta fräscha sommarrecept med örter och blomkålscouscous.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1/2 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
1 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
tsk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1/2 
dl 
olivolja
salt
Blomkålscouscous
550 
g 
Findus Buketter av blomkål förpackning
1 
dl 
svarta oliver
100 
g 
förpackningsomslag sojabönor
1/2 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
1/2 
dl 
kaprisbär
2 
msk 
olivolja
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
Salt och nymald svartpeppar

Förberedelser

  1. Lägg laxfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Tänd grillen och invänta fin glöd.
  2. Mixa basilika, persilja, citronsaft och –skal, olivolja och salt till en örtpasta.
  3. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Pulsmixa blomkålsbuketterna i en matberedare till couscous-storlek och koka hastigt i vattnet, cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
  4. Grovhacka oliver och kapris och blanda med blomkålscouscousen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och häll upp i en skål.
  5. Salta laxfiléerna och bred på hälften av örtapastan på laxfiléerna och grilla direkt på galler eller på en bit folie. Sätt på locket på grillen och låt fiskfiléerna bli helt genomlagade, det tar cirka 3–4 minuter.
  6. Bred på resterande örtpasta på laxen och servera tillsammans med blomkålscouscousen.

Findus tipsar!

Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.