Grillad torskrygg rullad i aubergine

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grillad torskrygg rullad i aubergine

Torskrygg med smak av sommar

Ett somrigt recept med torsk och äggplanta som ackompanjeras av örter och chili, serverad med paprikahummus.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
salt och peppar
2 
msk 
olja
1 
st 
äggplanta, skivad
2 
msk 
Findus våra finste Dill förpackning
2 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
Paprikahummus:
200 
g 
grillad paprika
200 
g 
kikärter
1 
st 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1 
msk 
smetana
salt och peppar
1-2 
tsk 
limejuice

Förberedelser

Paprikahummus:

  1. Mixa alla ingredienser och smaksätt med limejuice, salt och peppar.

  1. Tina torskryggarna och pensla med oljan. Salta och peppra.

  2. Salta den skivade äggplantan och lägg dem på ett fat i 10 minuter.

  3. Pressa skivorna lite lätt och bred på chili och örter. Rulla sedan in torskbitarna och sätt dem på spetten.

  4. Grilla tills du har en centrumtemperatur på ca 52°C.

Findus tipsar!

Servera med en god olivolja.