Förberedelser
- Börja med att förbereda riset. Skala och finhacka löken och palsternackan.
Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta sedan riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg.
- Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
- Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar.
- När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
- När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen.
- Smaksätt med svartpeppar från kvarn.
Dela varje lax i tre bitar. Sätt sedan laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt. Salta och peppra.
- Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida.
Dricks!
- Blir där lite ättika-socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad. Det blir supergott!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4
st
4
grillspett
2
st
citron
havssalt och peppar
3
dl
basmatiris
1
st
gul lök
1
st
palsternacka
6
dl
vatten
1
tsk
Salt
200
g
sparris
1
msk
dill
Smaksättning:
3/4
msk
socker
1
msk
12% ättika