Grillade laxspett med nordiskt ris, grön sparris & dill

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st
 
4 
grillspett
2 
st
 
citron
havssalt och peppar
3 
dl
 
basmatiris
1 
st
 
gul lök
1 
st
 
palsternacka
6 
dl
 
vatten
1 
tsk
 
Salt
200 
g
 
sparris
1 
msk
 
dill
Smaksättning:
3/4 
msk
 
socker
1 
msk
 
12% ättika

Förberedelser

  1. Börja med att förbereda riset. Skala och finhacka löken och palsternackan.
  2. Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta sedan riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg.

  3. Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
  4. Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar.
  5. När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
  6. När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen.
  7. Smaksätt med svartpeppar från kvarn. 
  8. Dela varje lax i tre bitar. Sätt sedan laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt. Salta och peppra.

  9. Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida.

Findus tipsar!

Blir där lite ättika-socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad. Det blir supergott!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
539
16
31
64
5