Ingredienser
4
grillspett
2
st
citron
havssalt och peppar
3
dl
basmatiris
1
st
gul lök
1
st
palsternacka
6
dl
vatten
1
tsk
salt
200
g
sparris
1
msk
dill
Smaksättning:
3/4
msk
socker
1
msk
12% ättika
Förberedelser
- Börja med att förbereda riset. Skala och finhacka löken och palsternackan.
Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta sedan riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg.
- Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
- Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar.
- När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
- När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen.
- Smaksätt med svartpeppar från kvarn.
Dela varje lax i tre bitar. Sätt sedan laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt. Salta och peppra.
- Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida.
Findus tipsar!
Blir där lite ättika-socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad. Det blir supergott!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
539
16
31
64
5