Grillat torskspett av torskrygg rullade i squash

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Salt och peppar
2 
msk
 
olja
2 
st
 
squash, skivad
2 
msk
 
dill
2 
msk
 
koriander
Majsröra:
200 
g
 
majs
200 
g
 
kikärter
1 
st
 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk
 
hackad chili
1 
tsk
 
rökt paprikapulver
1 
msk
 
smetana
2 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
Bulgursallad:
150 
g
 
bulgur, kokt
50 
g
 
gröna linser, kokta
50 
g
 
röda linser, kokta
50 
g
 
beluga linser, kokta
50 
g
 
matvete, typ Farro
50 
g
 
rödlök
50 
g
 
mixsallad
Salt och peppar
2 
msk
 
olivolja
2 
msk
 
äppelcidervinäger

Förberedelser

Majsröra:

  1. Koka upp majs enligt anvisning på förpackning. Mixa sedan majs, kikärter, chilin och vitlöken till en grov röra. Blanda in smetanan och smaksätt med salt, peppar och den rökta paprikan.

Bulgursallad:

  1. Hacka rödlöken och blanda med alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, olivolja och äppelcidervinäger. Låt stå 10 min innan servering.

  1. Tina torskryggen. Pensla med oljan och salta och peppra.

  2. Salta den skivade squashen lätt och lägg på ett fat i ca 10 min.

  3. Pressa squashskivorna lite lätt och strö över koriander och dill. Dela torskryggen i bitar och linda in i squashen och sätt dem på spetten.

  4. Grilla spetten tills du har en centrumtemperatur på ca 52°c.

Findus tipsar!

Tips på sås till rätten? Se våra bästa såser här!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
432
12
37
36
14