Grillat torskspett av torskrygg rullade i squash

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grillat torskspett av torskrygg rullade i squash

Sommarfestens grillspett i en ny tappning. Grillspett med torsk inlindat i squash.

Torskspett smaksatt av koriander som serveras med het majsröra på bulgur och linssallad.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
salt och peppar
2 
msk 
olja
2 
st 
squash, skivad
2 
msk 
Findus våra finste Dill förpackning
2 
msk 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
Majsröra:
200 
g 
majs i skål och majskolv
200 
g 
kikärter
1 
st 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1 
tsk 
rökt paprikapulver
1 
msk 
smetana
2 
msk 
rapsolja
salt och peppar
Bulgursallad:
150 
g 
bulgur, kokt
50 
g 
gröna linser, kokta
50 
g 
röda linser, kokta
50 
g 
beluga linser, kokta
50 
g 
matvete, typ Farro
50 
g 
rödlök
50 
g 
mixsallad
salt och peppar
2 
msk 
olivolja
2 
msk 
äppelcidervinäger

Förberedelser

Majsröra:

  1. Mixa majs, kikärter, chilin och vitlöken till en grov röra. Blanda in smetanan och smaksätt med salt, peppar och den rökta paprikan.

Bulgursallad:

  1. Hacka rödlöken och blanda med alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, olivolja och äppelcidervinäger. Låt stå 10 min innan servering.

  1. Tina torskryggen. Pensla med oljan och salta och peppra.

  2. Salta den skivade squashen lätt och lägg på ett fat i ca 10 min.

  3. Pressa squashskivorna lite lätt och strö över koriander och dill. Dela torskryggen i bitar och linda in i squashen och sätt dem på spetten.

  4. Grilla spetten tills du har en centrumtemperatur på ca 52°c.