Grillat torskspett av torskrygg rullade i squash

Grillat torskspett av gourmetbitar torsk lindad i squash
25 min
förberedelsetid
40 min
tillagningstid
4
Serveringar

Sommarfestens grillspett i en ny tappning.

Ett somrigt recept med torsk. Inlindad torskrygg i squash som sedan läggs på grillen. Spetten smaksätts med koriander och serveras med en het majsröra på en bädd av bulgur- och linssallad.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tina torskryggen. Pensla med oljan och salta och peppra.

  2. Salta den skivade squashen lätt och lägg på ett fat i ca 10 min.

  3. Pressa squashskivorna lite lätt och strö över koriander och dill. Dela torskryggen i bitar och linda in i squashen och sätt dem på spetten.

  4. Grilla spetten tills du har en centrumtemperatur på ca 52°c.

Majsröra:

  1. Koka upp majs enligt anvisning på förpackning. Mixa sedan majs, kikärter, chilin och vitlöken till en grov röra. Blanda in smetanan och smaksätt med salt, peppar och den rökta paprikan.

Bulgursallad:

  1. Hacka rödlöken och blanda med alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, olivolja och äppelcidervinäger. Låt stå 10 min innan servering.

Dricks!

  • Tips på sås till rätten? Se våra bästa såser här!

Ingredienser

Ingredienslista

420 
g
 
Torskryggfilé MSC
Salt och peppar
2 
msk
 
olja
2 
st
 
squash, skivad
2 
msk
 
dill
2 
msk
 
koriander
Majsröra:
200 
g
 
majs
200 
g
 
kikärter
1 
st
 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk
 
hackad chili
1 
tsk
 
rökt paprikapulver
1 
msk
 
smetana
2 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
Bulgursallad:
150 
g
 
bulgur, kokt
50 
g
 
gröna linser, kokta
50 
g
 
röda linser, kokta
50 
g
 
beluga linser, kokta
50 
g
 
matvete, typ Farro
50 
g
 
Svenska Ärter
50 
g
 
rödlök
50 
g
 
mixsallad
Salt och peppar
2 
msk
 
olivolja
2 
msk
 
äppelcidervinäger

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält