Halstrad torskrygg i rostat bröd med krispig örtsallad och ärtguacamole

Halstrad torskrygg i rostat bröd på en bädd av krispig örtsallad och ärtguacamole, skivad tomat samt picklad rödlök
15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Halstrad torskrygg i rostat surdegsbröd

Testa detta ljuvligt goda recept på halstrad torskrygg med ärtguacamole och picklad rödlök. Denna rätt funkar precis lika bra till vardags som till fest!

 .

Förberedelser

  1. Lägg fisken på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Picklad rödlök: Skiva löken, helst på en mandolin, tunt. Blanda med resten av ingredienserna och låt vila i ca.15 min. Rör om emellanåt.
  3. Ärtguacamole: Mixa ingredienserna till ärtguacamolen
  4. Torsken halstras/steks i lite smör till 55°c. Stek och vänd torsken. Sätt in den i 100°ugn tills fisken är till 55°c
  5. Skiva tomaterna och rosta brödskivorna.
  6. Lägg de guldrostade brödskivorna på en liten assiett. Montera torsk, sallad, tomatskivor, ärtguacamole och den picklade rödlöken på brödskivorna.

Tips!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1-2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
175 
g
 
mixad sallad
1 
st
 
tomat
4 
st
 
rostade skivor av surdegsbröd
Picklad rödlök:
1 
st
 
rödlök
1 
msk
 
rödvinsvinäger
1/2 
msk
 
honung
1 
tsk
 
olja
salt och nymald vitpeppar
Ärtguacamole:
150 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
avokado
1-2 cm 
hackad chili
2 
msk
 
majs
salt och nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält