15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
Halstrad torskrygg i rostat surdegsbröd
Testa detta ljuvligt goda recept på halstrad torskrygg med ärtguacamole och picklad rödlök. Denna rätt funkar precis lika bra till vardags som till fest!
.
Förberedelser
- Lägg fisken på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
- Picklad rödlök: Skiva löken, helst på en mandolin, tunt. Blanda med resten av ingredienserna och låt vila i ca.15 min. Rör om emellanåt.
- Ärtguacamole: Mixa ingredienserna till ärtguacamolen
- Torsken halstras/steks i lite smör till 55°c. Stek och vänd torsken. Sätt in den i 100°ugn tills fisken är till 55°c
- Skiva tomaterna och rosta brödskivorna.
- Lägg de guldrostade brödskivorna på en liten assiett. Montera torsk, sallad, tomatskivor, ärtguacamole och den picklade rödlöken på brödskivorna.
Tips!
Servera med våra krispiga Ugnsgrönsaker Andalusian Style.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1-2
förpackning
Torskryggfilé MSC
175
g
mixad sallad
1
st
tomat
4
st
rostade skivor av surdegsbröd
Picklad rödlök:
1
st
rödlök
1
msk
rödvinsvinäger
1/2
msk
honung
1
tsk
olja
salt och nymald vitpeppar
Ärtguacamole:
150
g
Svenska Ärter
1
st
avokado
1-2 cm
hackad chili
2
msk
majs
salt och nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime