Förberedelser
Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form
Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.
Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.
Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.
Stek upp Bulgurmix i en het stekpanna. Krydda efter smak.
Picklade gulbetor
Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.
Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.
Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.
Grön örtsås:
Blanda ner resterande av créme fraichen.
Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.
Smaka av med salt och peppar.
Dricks!
- Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.