Ingredienser
4
msk
honung
Salt och peppar
Grön örtsås:
2
dl
crème fraiche
3
msk
majonnäs
1
st
vitlöksklyfta
1
kruka
mynta
Salt och peppar
Picklade gulbetor:
3-4
st
gula betor
3
dl
vatten
2
dl
socker
1
dl
ättika
Förberedelser
Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form
Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.
Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.
Stek upp Veggie Sides i en het stekpanna. Krydda efter smak.
Grön örtsås:
Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner resterande av créme fraichen.
Picklade gulbetor
Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.
Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.
Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.
Findus tipsar!
Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
821
38
29
86
6