Honungsgrillad lax med bulgur zucchini, kikärter och örtsås

ASC Laxfile med Veggies Sides
20 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Honungsgrillad lax med bulgur zucchini, kikärter och örtsås

Green Cuisine Bulgurmix är det snabba och enkla tillbehöret som hjälper dig att få din tallrik lite grönare. Ett smart val när tiden är knapp och man fortfarande vill få i sig en välbalanserad kost.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

    1. Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form

    2. Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.

    3. Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.

    4. Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.

    5. Stek upp Bulgurmix i en het stekpanna. Krydda efter smak.

    Picklade gulbetor

    1. Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.

    2. Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.

    3. Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.

    Grön örtsås:

    1. Blanda ner resterande av créme fraichen.

    2. Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.

    3. Smaka av med salt och peppar.

    Dricks!

    • Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.

    Ingredienser

    Ingredienslista

    500 
    g
     
    4 
    msk
     
    honung
    1 
    paket
     
    Salt och peppar
    Grön örtsås: 
    2 
    dl
     
    crème fraiche
    3 
    msk
      
    majonnäs
    1 
    st
     
    vitlöksklyfta
    1 
    kruka 
    mynta
    Salt och peppar
    Picklade gulbetor: 
    3-4 
    st
     
    gula betor
    3 
    dl
     
    vatten
    2 
    dl
     
    socker
    1 
    dl
     
    ättika

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält