Honungsgrillad lax med bulgur zucchini, kikärter och örtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g
 
4 
msk
 
honung
1 
paket
 
Salt och peppar
Grön örtsås: 
2 
dl
 
crème fraiche
3 
msk
  
majonnäs
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
kruka 
mynta
Salt och peppar
Picklade gulbetor: 
3-4 
st
 
gula betor
3 
dl
 
vatten
2 
dl
 
socker
1 
dl
 
ättika

Förberedelser

  1. Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form

  2. Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.

  3. Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.

  4. Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.

  5. Stek upp Bulgurmix i en het stekpanna. Krydda efter smak.

Picklade gulbetor

  1. Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.

  2. Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.

  3. Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.

Grön örtsås:

  1. Blanda ner resterande av créme fraichen.

  2. Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.

  3. Smaka av med salt och peppar.

    Findus tipsar!

    Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    821
    38
    29
    86
    6