Honungsgrillad lax med Veggie Sides

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Honungsgrillad lax med Veggie Sides

Honungsgrillad lax med grön örtsås och picklade gulbetor

Veggie Sides är det snabba och enkla tillbehöret som hjälper dig att få din tallrik lite grönare. Ett smart val när tiden är knapp och man fortfarande vill få i sig en välbalanserad kost.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
msk 
honung
Salt och peppar
Grön örtsås: 
2 
dl 
crème fraiche
3 
msk 
 majonnäs
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
kruka 
färsk basilika
Salt och peppar
Picklade gulbetor: 
3-4 
st 
gula betor
3 
dl 
vatten
2 
dl 
socker
1 
dl 
ättika

Förberedelser

  1. Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form

  3. Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.

  4. Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.

  5. Stek upp Veggie Sides i en het stekpanna. Krydda efter smak.

Grön örtsås:

  1. Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.

  2. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ner resterande av créme fraichen.

Picklade gulbetor

  1. Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.

  2. Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.

  3. Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.

    Findus tipsar!

    Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.

    Taggar