Inkokt lax med jordärtskockspuré

Inkokt lax med jordärtskockspuré
10 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar

Inkokt lax med len jordärtskockspuré

Dags att bjuda in till fest och servera en härlig buffé? Självklart ska du då bjuda på denna fantastiskt goda lax med jordärtskockspuré! Passar utmärkt att servera på exempelvis påskbordet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelser

  1. Lägg tinad fisk i en ugnsform.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Rör runt och koka upp. Smaka av.
  3. Sila lagen och koka upp igen.
  4. Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
  5. Koka upp puré med crème fraiche.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera den kalla laxen tillsammans med jordärskockspurén och lite dill.

Dricks!

  • Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.

Ingredienser

Ingredienslista

Lag till laxen:
2 1/2 
msk
 
vitvinsvinäger
8 
dl
 
vatten
1/2 
gul lök
1/2 
morötter
1,5 
msk
 
Salt
1 
st
 
Lagerblad
1  
Vitpeppar
1  
Kryddpeppar
500 
g
 
Jordärtskockpuré:
160 
g
 
Jordärtskockpuré
40 
g
 
crème fraiche
12 
g
 
dill
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält