Inkokt lax med jordärtskockspuré

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Inkokt lax med jordärtskockspuré

Inkokt lax med len jordärtskockspuré

Dags att bjuda in till fest och servera en härlig buffé? Självklart ska du då bjuda på denna fantastiskt goda lax med jordärtskockspuré! Passar utmärkt att servera på exempelvis påskbordet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Lag till laxen:
2 1/2 
msk 
vitvinsvinäger
8 
dl 
vatten
1/2 
gul lök
1/2 
morötter
1,5 
msk 
salt
1 
st 
Lagerblad
1 
Vitpeppar
1 
Kryddpeppar
Jordärtskockpuré:
160 
g 
Jordärtskockpuré
40 
g 
crème fraiche
12 
g 
Findus våra finste Dill förpackning
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Lägg tinad fisk i en ugnsform.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Rör runt och koka upp. Smaka av.
  3. Sila lagen och koka upp igen.
  4. Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
  5. Koka upp puré med crème fraiche.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera den kalla laxen tillsammans med jordärskockspurén och lite dill.

Findus tipsar!

Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
344
23