Ingredienser
Lag till laxen:
2 1/2
msk
vitvinsvinäger
8
dl
vatten
1/2
gul lök
1/2
morötter
1,5
msk
salt
1
st
Lagerblad
1
Vitpeppar
1
Kryddpeppar
Jordärtskockpuré:
160
g
Jordärtskockpuré
40
g
crème fraiche
12
g
dill
Salt och peppar
Förberedelser
- Lägg tinad fisk i en ugnsform.
- Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Rör runt och koka upp. Smaka av.
- Sila lagen och koka upp igen.
- Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
- Koka upp puré med crème fraiche.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera den kalla laxen tillsammans med jordärskockspurén och lite dill.
Findus tipsar!
Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
344
23
26
8
2