
10 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar
Inkokt lax med len jordärtskockspuré
Dags att bjuda in till fest och servera en härlig buffé? Självklart ska du då bjuda på denna fantastiskt goda lax med jordärtskockspuré! Passar utmärkt att servera på exempelvis påskbordet.
Förberedelser
- Lägg tinad fisk i en ugnsform.
- Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Rör runt och koka upp. Smaka av.
- Sila lagen och koka upp igen.
- Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
- Koka upp puré med crème fraiche.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera den kalla laxen tillsammans med jordärskockspurén och lite dill.
Tips!
- Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Lag till laxen:
2 1/2
msk
vitvinsvinäger
8
dl
vatten
1/2
gul lök
1/2
morötter
1,5
msk
Salt
1
st
Lagerblad
1
Vitpeppar
1
Kryddpeppar
500
g
Jordärtskockpuré:
160
g
Jordärtskockpuré
40
g
crème fraiche
12
g
dill
Salt och peppar
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
Smakfulla alternativ

Kryddbakad lax med senapssås
30 min

Suffléomelett med spenat
25 min

Ärtiga ägghalvor
15 min

Klassiskt goda garnerade ägghalvor
15 min

Ärtröra på bruschetta
15 min

Grillad sparris med parmesan
15 min

Minipajer med spenat, kumminost & rökt lax
30 min

Krabbdipp
15 min

Haricots verts med örtsmör
14 min

Vintersallad
15 min