Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter

Laxfilé med ärter och hemgjord sås med smak av saffran

När många rätter ska lagas till julbordet får det gärna vara lätt och gå fort utan att det ska påverka smaken. Den här jullaxen med saffranshollandaise och ärter är både god och lättlagad.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Findus Våra finste Små fina ärter förpackning
1 
msk 
smör
Sås:
300 
g 
Philadelphiaost
0,75 
dl 
mjölk
0,5 
g 
saffran
salt och vitpeppar

Förberedelser

  1. Tina laxen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek laxen gyllenbrun i smör i en stekpanna. 
  3. Värm såsen och smaksätt med saffran, salt och vitpeppar. 
  4. Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera laxen med såsen och ärterna.

Findus tipsar!

Riv gärna lite limeskal över laxen vid serveringen.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
  • Fräscht alternativ på julbordet
    Bytte ut julskinkan i år mot denna lax. Kommer bli en favorit i repris
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
517
39