Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter

Jullax med saffranshollandaise och ångade ärter
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Laxfilé med ärter och hemgjord sås med smak av saffran

När många rätter ska lagas till julbordet får det gärna vara lätt och gå fort utan att det ska påverka smaken. Den här jullaxen med saffranshollandaise och ärter är både god och lättlagad.

Förberedelser

  1. Tina laxen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek laxen gyllenbrun i smör i en stekpanna. 
  3. Värm såsen och smaksätt med saffran, salt och vitpeppar. 
  4. Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera laxen med såsen och ärterna.

Tips!

  • Riv gärna lite limeskal över laxen vid serveringen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
st
 
1 
förpackning
 
Svenska Små fina Ärter
1 
msk
 
smör
- Sås:
300 
g
 
Philadelphiaost
0,75 
dl
 
mjölk
0,5 
g
 
saffran
salt och vitpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Fräscht alternativ på julbordet
    Bytte ut julskinkan i år mot denna lax. Kommer bli en favorit i repris
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.