Ingredienser
500
g
Filéer av kolja
1
kg potatis
1
st
spetskål
1
st
citron
2
dl
gräddfil
1
kruka persilja
2
dijonsenap
2
msk
olivolja
1
st
vitlöksklyfta
Salt
Förberedelser
Ta ut och tina fisken. Värm ugnen till 175 grader.
- Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten.
- Lägg ca 500 g koljafilé i en liten smord ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
- Örtagårdsdressing: finhacka 1/2 kruka persilja och lägg i en skål. Rör ner finrivet skal av 1 citron, 1 vitlöksklyfta (liten, pressad), 2 dl gräddfil, 2 tsk dijonsenap och 2 krm salt.
- Skär 1 spetskål i fyra klyftor och halvera den använda citronen. Stek kålen och citronen på hög värme i en grillpanna med snittytan neråt 2-3 min, eller tills de fått fin färg.
- Lägg över spetskålen på ett fat, strö över lite salt (gärna flingsalt) och ringla över 1 msk olivolja. Pressa den grillade citronen över koljan och kålen.
- Grovhacka 1/2 kruka persilja och strö över koljan. Servera med grillad spetskål, kokt potatis och örtagårdsdressing.
Findus tipsar!
Servera ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Receptet hittar du här.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
471
11
32
56
10