15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Somrigt recept med kolja och spetskål
Varför inte testa något nytt att grilla i sommar? Prova att grilla spetskål och servera med MSC-märkt kolja. Addera örtagårdsdressing för att få till den perfekta sommarsmaken.
Det smarriga receptet har vi fått låna av Linas Matkasse.
Förberedelser
Ta ut och tina fisken. Värm ugnen till 175 grader.
- Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten.
- Lägg ca 500 g koljafilé i en liten smord ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
- Örtagårdsdressing: finhacka 1/2 kruka persilja och lägg i en skål. Rör ner finrivet skal av 1 citron, 1 vitlöksklyfta (liten, pressad), 2 dl gräddfil, 2 tsk dijonsenap och 2 krm salt.
- Skär 1 spetskål i fyra klyftor och halvera den använda citronen. Stek kålen och citronen på hög värme i en grillpanna med snittytan neråt 2-3 min, eller tills de fått fin färg.
- Lägg över spetskålen på ett fat, strö över lite salt (gärna flingsalt) och ringla över 1 msk olivolja. Pressa den grillade citronen över koljan och kålen.
- Grovhacka 1/2 kruka persilja och strö över koljan. Servera med grillad spetskål, kokt potatis och örtagårdsdressing.
Tips!
Servera ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Receptet hittar du här.
Ingredienser
500
g
Filéer av kolja
1
kg potatis
1
st
spetskål
1
st
citron
2
dl
gräddfil
1
kruka persilja
2
dijonsenap
2
msk
olivolja
1
st
vitlöksklyfta
Salt