Ingredienser
500
g
Filéer av kolja
300
g
skogschampinjoner
2
msk
rapsolja + smör till stekning
1/2
gul lök, finhackad
1,5
dl
matlagningsvin
2
dl
matlagningsgrädde
salt och nymald vitpeppar
1/2
citron rivet skal
700
g
nykokt färskpotatis till servering
Förberedelser
Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.
Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.
Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.
Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.
Findus tipsar!
Riv lite citronskal över fisken.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
-
Kul att testa något nyttFick tips om kolja från en vännina och detta blev superbra! Plus för att det var enkeltJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
555
29
30
35
7