15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Smarrigt recept på kolja
Älskar du kolja lika mycket som vi gör? Här kommer ännu ett supersmarrigt kolja-recept serverat med svamp och grönkål. En rätt som passar perfekt både till vardags och helgen!
Förberedelser
Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.
Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.
Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.
Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.
Tips!
- Riv lite citronskal över fisken.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
500
g
Filéer av kolja
300
g
skogschampinjoner
2
msk
rapsolja + smör till stekning
1/2
gul lök, finhackad
200
g
Hackad Grönkål
1,5
dl
matlagningsvin
2
dl
matlagningsgrädde
salt och nymald vitpeppar
1/2
citron rivet skal
700
g
nykokt färskpotatis till servering
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
Kul att testa något nyttFick tips om kolja från en vännina och detta blev superbra! Plus för att det var enkeltJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.