Kolja med svamp & grönkål

Kolja med svamp och grönkål
15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Smarrigt recept på kolja

Älskar du kolja lika mycket som vi gör? Här kommer ännu ett supersmarrigt kolja-recept serverat med svamp och grönkål. En rätt som passar perfekt både till vardags och helgen!

 

 

Förberedelser

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.

  2. Dela och stek svampen på medelvärme i olja tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan smör, lök och grönkål och stek i ytterligare 2 minuter.

  3. Häll i matlagningsvin och koka i cirka 2 minuter. Tillsätt grädden och sjud på svag värme tills såsen tjocknar, smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg i fiskfiléerna och låt fisken bli tillagad under lock, det tar ungefär 4 minuter.

  5. Servera tillsammans med nykokt färskpotatis.

Tips!

  • Riv lite citronskal över fisken.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

500 
g
 
Filéer av kolja
300 
g
 
skogschampinjoner
2 
msk
 
rapsolja + smör till stekning
1/2 
gul lök, finhackad
200 
g
 
Hackad Grönkål
1,5 
dl
 
matlagningsvin
2 
dl
 
matlagningsgrädde
salt och nymald vitpeppar
1/2 
citron rivet skal
700 
g
 
nykokt färskpotatis till servering

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Kul att testa något nytt
    Fick tips om kolja från en vännina och detta blev superbra! Plus för att det var enkelt
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.