Ingredienser
4
st
Filéer av kolja
500
g
körsbärstomater
3
st
citroner
3
st
vitlöksklyftor
2
st
krukor basilika
3
msk
olivolja
1
msk
flytande honung
1
Salt
några drag från svartpepparkvarnen
Förberedelser
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Skär tomaterna grovt.
- Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av 2 citronerna.
- Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
- Plocka bladen från basilikan.
- Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung, basilikan samt salt i en skål, och rör om. Vänd i tomaterna.
- Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
- Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå tomaterna.
- Riv zest av den sista citronen jämnt över fisken.
- Låt fisken gå klart i ugnen, ca 8-12 minuter eller tills 52°c i mitten av filéerna, beroende på fiskfiléernas tjocklek.
Findus tipsar!
Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
350
12
28
30
5