Krämig laxpasta med spenat och citron

25 min
förberedelsetid
4
Serveringar

En ny vardagsfavorit hos familjen? 

Upptäck krämig laxpasta med spenat och citron – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!

Förberedelser

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär laxen i tärningar och krydda med salt och peppar.
  3. Fräs vitlök och chili i smör eller olja i en stor stekpanna.
  4. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt grädde, citronzest och saft. Låt sjuda tills det blir krämigt eller red av med lite majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.

  5. Stek laxen i 3-4 minuter runt om till den är klar.
  6. Rör ner spenat i såsen strax innan servering och vänd ner pastan såsen. Toppa med lax.

  7. Servera med riven parmesan.

Tips!

  • Piffa upp receptet ännu mer! Prova klicka på lite ricotta, eller varför inte dutta ut lite rivna mozzarella bitar. Vill du addera mer smak kan du toppa med färsk basilika eller persilja.

Ingredienser

400 
g
 
pasta, t.ex. tagliatelle eller linguine
1 
st
 
röd chili, finhackad
2 
st
 
vitlöksklyftor, finhackade
1 
dl
 
vitt vin (kan ersättas med ½ dl grönsaksbuljong + ½ dl grädde)
2 
dl
 
matlagningsgrädde/ grädde
1 
st
 
citron, zest + saft
150 
g
 
bladspenat
1 
msk
 
smör eller olivolja till stekning
salt och svartpeppar
riven parmesan till servering

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält