Krispig spätta schnitzel med citronyoghurt och grönkålssallad

35 min
förberedelsetid
4
Serveringar

Klassisk schnitzel - fast med fisk! 

Upptäck krispig spätta schnitzel med citronyoghurt och grönkålssallad – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!

Förberedelser

  1. Skrubba eller skala potatisen och koka i cirka 20 minuter.
  2. Tina spättafiléerna och krydda med salt och peppar. Vänd dem sedan i mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbrödet.
  3. Stek spättorna gyllene i smör och olja, några minuter på varje sida.
  4. Massera grönkål med olja, salt och vinäger. Vänd i mixsallad tillsammans med äpple och rödlök.
  5. Blanda yoghurt med skal och juice från citronen, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskschnitzeln med sallad, citronyoghurt och den kokta potatisen.

Tips!

  • Gillar du inte kokt potatis? Varför inte servera fiskschnitzeln med dillstuvad potatis, smörslungade primörer eller rostad blomkål? 

Ingredienser

800 
g
 
kokt potatis
1 
dl
 
vetemjöl
2 
st
 
ägg
2 
dl
 
ströbröd
smör och olja till stekningen
Citronyoghurt
2 
dl
 
grekisk yoghurt
skal och juice från ½ citron
salt och peppar
Grönkålssallad
100 
g
 
färsk grönkål och mixsallad
1 
msk
 
olivolja
1 
tsk
 
äpplecidervinäger
½ 
tsk
 
salt
½ 
st
 
äpple, tunt skivat
½ 
st
 
rödlök

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält