
35 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Klassisk schnitzel - fast med fisk!
Upptäck krispig spätta schnitzel med citronyoghurt och grönkålssallad – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!
Förberedelser
- Skrubba eller skala potatisen och koka i cirka 20 minuter.
 - Tina spättafiléerna och krydda med salt och peppar. Vänd dem sedan i mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbrödet.
 - Stek spättorna gyllene i smör och olja, några minuter på varje sida.
 - Massera grönkål med olja, salt och vinäger. Vänd i mixsallad tillsammans med äpple och rödlök.
 - Blanda yoghurt med skal och juice från citronen, smaka av med salt och peppar.
 - Servera fiskschnitzeln med sallad, citronyoghurt och den kokta potatisen.
 
Tips!
- Gillar du inte kokt potatis? Varför inte servera fiskschnitzeln med dillstuvad potatis, smörslungade primörer eller rostad blomkål?
 
Ingredienser
800 
g
 kokt potatis
1 
dl
 vetemjöl
2 
st
 ägg
2 
dl
 ströbröd
smör och olja till stekningen
Citronyoghurt
2 
dl
 grekisk yoghurt
skal och juice från ½ citron
salt och peppar
Grönkålssallad
100 
g
 färsk grönkål och mixsallad
1 
msk
 olivolja
1 
tsk
 äpplecidervinäger
½ 
tsk
 salt
½ 
st
 äpple, tunt skivat
½ 
st
 rödlök


