
35 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Klassisk schnitzel - fast med fisk!
Upptäck krispig spätta schnitzel med citronyoghurt och grönkålssallad – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!
Förberedelser
- Skrubba eller skala potatisen och koka i cirka 20 minuter.
- Tina spättafiléerna och krydda med salt och peppar. Vänd dem sedan i mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbrödet.
- Stek spättorna gyllene i smör och olja, några minuter på varje sida.
- Massera grönkål med olja, salt och vinäger. Vänd i mixsallad tillsammans med äpple och rödlök.
- Blanda yoghurt med skal och juice från citronen, smaka av med salt och peppar.
- Servera fiskschnitzeln med sallad, citronyoghurt och den kokta potatisen.
Tips!
- Gillar du inte kokt potatis? Varför inte servera fiskschnitzeln med dillstuvad potatis, smörslungade primörer eller rostad blomkål?
Ingredienser
800
g
kokt potatis
1
dl
vetemjöl
2
st
ägg
2
dl
ströbröd
smör och olja till stekningen
Citronyoghurt
2
dl
grekisk yoghurt
skal och juice från ½ citron
salt och peppar
Grönkålssallad
100
g
färsk grönkål och mixsallad
1
msk
olivolja
1
tsk
äpplecidervinäger
½
tsk
salt
½
st
äpple, tunt skivat
½
st
rödlök