Lättpanerad torsk med ärtpesto

Panerad fisk med Veggie Sides
20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lättpanerad torsk med franska örter, ärtpesto och syrade morötter

Frasiga fiskfiléer är ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk. Frasiga på utsidan och rika på Omega 3 på insidan. Har ett lågt innehåll av mättat fett och är även ett perfekt alternativ för dig som vill äta lite sundare.

Förberedelser

    Ärtpesto:

    1. Lägg ärterna i en skål tillsamman med olivolja, riven parmesanost, finhackad vitlök och basilika och mixa med hjälp av en stavmixer.
    2. Koka upp ärter hastigt i saltat vatten.

    3. Smaka av med salt och peppar.

    Syrade morötter:

    1. Strimla morötter med hjälp av en potatisskalare och lägg ner i lagen.
    2. Blanda ihop lagen i en skål och pressa ner citronsaft.
    3. Ställ in i kylen och låt stå i ca 30 min före servering.

    Lättpanerad Fiskfiléer & Veggie Sides

    1. Stek upp Veggie Sides och krydda efter smak.

    2. Lägg lättpanerade fiskfiléer på bakplåtspapper och sätt in i ugnen enligt anvisningar på förpackning.

    3. Servera lättpanerad torskfiléer med Veggie Sides, ärtpesto och syrade morötter.

    Tips!

    • En snabb och enkel middag till familjen när tiden är knapp. Ärtpeston och syrade morötter går utmärkt att förbereda dagen innan.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    1 
    förpackning
     
    2 
    förpackning
     
    Ärtpesto:
    1 
    förpackning
     
    Svenska Små fina Ärter
    1 
    dl
     
    olivolja
    g
     
    parmesanost
    st
     
    vitlöksklyfta
    1 
    kruka
     
    basilika
    Salt och peppar
    Syrade morötter:
    2 
    dl
     
    vatten
    1 
    dl
     
    socker
    1/2 
    dl
     
    ättika
    1/2 
    st
     
    citron

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält