Lättpanerad torsk med ärtpesto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lättpanerad torsk med ärtpesto

Lättpanerad torsk med franska örter, ärtpesto och syrade morötter

Frasiga fiskfiléer är ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk. Frasiga på utsidan och rika på Omega 3 på insidan. Har ett lågt innehåll av mättat fett och är även ett perfekt alternativ för dig som vill äta lite sundare.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning 
Förpackning Findus Lättpanerade fiskfiléer med franska örter
1 
dl 
olivolja
Ärtpesto:
1 
förpackning 
Findus Våra finste Små fina ärter förpackning
g 
parmesanost
st 
vitlöksklyfta
1 
kruka
 basilika
Salt och peppar
Syrade morötter:
2 
dl 
vatten
1 
dl 
socker
1/2 
dl 
ättika
1/2 
st 
citron

Förberedelser

Ärtpesto:

  1. Koka upp ärter hastigt i saltat vatten.

  2. Lägg ärterna i en skål tillsamman med olivolja, riven parmesanost, finhackad vitlök och basilika och mixa med hjälp av en stavmixer.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Syrade morötter:

  1. Blanda ihop lagen i en skål och pressa ner citronsaft.
  2. Strimla morötter med hjälp av en potatisskalare och lägg ner i lagen.
  3. Ställ in i kylen och låt stå i ca 30 min före servering.

Lättpanerad Fiskfiléer & Veggie Sides

  1. Lägg lättpanerade fiskfiléer på bakplåtspapper och sätt in i ugnen enligt anvisningar på förpackning.

  2. Stek upp Veggie Sides och krydda efter smak.

  3. Servera lättpanerad torskfiléer med Veggie Sides, ärtpesto och syrade morötter.

    Findus tipsar!

    En snabb och enkel middag till familjen när tiden är knapp. Ärtpeston och syrade morötter går utmärkt att förbereda dagen innan.

    Taggar