Lax i ugn med dillslungad potatis och örtyoghurt

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lax i ugn med dillslungad potatis och örtyoghurt

Ugnsbakad lax med potatis och örtyoghurt

Detta fantastiska sommarrecept är både lätt, fräscht och klimatsmart. Ugnsbakad lax med dillslungad potatis och örtyoghurt, ni hör ju hur gott det låter! Passar utmärkt till både vardags och fest!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
msk 
rapsolja
salt och peppar
Dillslungad potatis med rädisor:
1 
kilogram 
potatis
70 
g 
rädisor
25 
g 
dill, färsk
150 
g 
salladsmix
2 
msk 
rapsolja
Salt och peppar
Örtsås:
2 
dl 
turkisk yoghurt
15 
g 
dill, färsk
15 
g 
gräslök, färsk
0,5 
st 
citronskal
1 
msk 
honung
salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Tina och torka av laxfiléerna, pensla sedan dem med rapsolja, Hetta upp en stekpanna och stek laxen till att den har fått en fin stekyta.
  3. Lägg över laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra. Tillaga i ugn till att den här färdig, ca 10 minuter.

Dillslungad potatis med rädisor

  1. Koka potatis i saltat vatten i ca 20 minuter.

  2. Hacka dill och hyvla rädisor tunt.

  3. Blanda potatisen med rapsolja, dill, salladsmix och rädisor. Salta och peppra efter smak.

Örtsås

  1. Hacka dill och gräslök, rör sedan ner dem i yoghurten tillsammans med cestat citronskal och honung. Rör om.

    Findus tipsar!

    Servera gärna ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Se receptet här.

    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    607
    30
    30
    49
    7