Ingredienser
500
g
2
msk
rapsolja
salt och peppar
Dillslungad potatis med rädisor:
1
kilogram
potatis
70
g
rädisor
25
g
dill, färsk
150
g
salladsmix
2
msk
rapsolja
Salt och peppar
Örtsås:
2
dl
turkisk yoghurt
15
g
dill, färsk
15
g
gräslök, färsk
0,5
st
citronskal
1
msk
honung
salt och peppar
Förberedelser
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg över laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra. Tillaga i ugn till att den här färdig, ca 10 minuter.
- Tina och torka av laxfiléerna, pensla sedan dem med rapsolja, Hetta upp en stekpanna och stek laxen till att den har fått en fin stekyta.
Dillslungad potatis med rädisor
Koka potatis i saltat vatten i ca 20 minuter.
Hacka dill och hyvla rädisor tunt.
Blanda potatisen med rapsolja, dill, salladsmix och rädisor. Salta och peppra efter smak.
Örtsås
Hacka dill och gräslök, rör sedan ner dem i yoghurten tillsammans med cestat citronskal och honung. Rör om.
Findus tipsar!
Servera gärna ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Se receptet här.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
607
30
30
49
7