Lax i ugn med pestotäcke och tagliatelle

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lax i ugn med pestotäcke och tagliatelle

Laxfilé i ugn med pestotäcke serverat med tagliatelle

Att laga lax i ugn behöver inte vara svårt. Med vårt recept får du till rätt tid och temperatur för att skapa en smaksensation med hemmagjord pesto. Servera med tagliatelle eller en enklare sallad.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Pestotopping:
1 
stor knippe basilika
2 
msk 
parmesanost
1-2 
st 
vitlöksklyftor
2 
msk 
olivolja
3 
msk 
skorpmjöl
rivet citronskal av 1/2 citron
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 190 grader.

  2. Mixa/finhacka/blanda basilikan, parmesanosten, vitlöken och oljan.

  3. Blanda i skorpmjölet och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bred pestotoppingen på laxfiléerna och baka i ugnen 10-15 minuter, helst innan servering för bästa resultat.

Findus tipsar!

Servera gärna med en god tagliatelle och sallad.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
453
30