Ingredienser
2
msk
rapsolja
Salt och peppar
1
st
fänkål
1
st
citron
2
msk
olivolja
100
g
salladsmix
100
g
kikärtor
100
g
sojabönor
100
g
svarta bönor
Salt och peppar
Örter till garnering
Rödbetshummus:
100
g
rödbeta
80
g
kikärtor
2
tsk
thanini
0,5
st
citron
0,25
dl
rapsolja
Salt och peppar
Förberedelser
Tina laxefiléerna och lägg sedan dem i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugn på 150 grader i ca 15 minuter till att de är klara.
Mixa alla ingredienserna till rödbetshummusen och smaksätt med salt och peppar.
Strimla fänkål tunt med hjälp av en mandolin. Pressa citronsaft över och blanda med olivolja. Blanda ner kikärtor, sojabönor och svarta bönor. Rör om.
Skölj salladsblad och placera på tallrik. Fördela ut bönmixen i salladsbladen och toppa med brutna laxbitar.
Servera tillsammans med rödbetshummus och toppa med örter.
Findus tipsar!
Passar även bra att servera på buffébordet eller om du önskar att göra rätten matigare kan du servera kokt nypotatis till.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
609
44
38
13
9