Lax med ugnsrostade rödbetor, spenat och nötsmör

ASC Lax med rostade rödbetor
10 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar

ASC-certifierad laxfilé med rödbetor och spenat

Vi älskar lax och därför gillar vi också att variera våra tillbehör och smaksättningar. Ugnsrostade rödbetor och färsk spenat tillsammans med hemgjort nötsmör ringlat över - kan det bli bättre? Mums!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetor. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, rivet citronskal och citronsaft. Sätt in rödbetorna i ugn i ca 30 minuter.
    2. Sänk ugnsvärmen till 160 grader. Lägg tinade laxfiléer i en ugnsfastform. Ringla över rapsolja. Salta och peppra. Sätt in i ugn i ca 10-15 minuter.
    3. När rödbetorna är klara tar du ut dem och vänder ner färsk spenat.

    Nötsmör

    1. Smält och skira smör.

    2. Mixa varje nötsort för sig själva pulsvis i en matberedare. Det är viktigt att inte mixa nötterna tillsammans eftersom de är olika hårda och behöver mixas olikalänge.

    3. Häll ner de mixade nötterna i det smälta klarifierade smöret och blanda runt.

    Servering

    1. Lägg upp laxfiléerna och rödbetorna på en tallrik och slå över nötsmöret.

    Dricks!

    • Du kan även servera denna rätt tillsammans med ett gott mandelpotatismos, halvera isåfall mängden av rödbetorna.

    Ingredienser

    Ingredienslista

    500 
    g
     
    1 
    msk
     
    rapsolja
    Salt och peppar
    Ugnsrostade rödbetor:
    800 
    g
     
    rödbetor
    2 
    msk
     
    olivolja
    0,5 
    st
     
    citron
    70 
    g
     
    spenat, färsk
    Nötsmör:
    50 
    g
     
    cashewnötter
    50 
    g
     
    mandel
    50 
    g
     
    hasselnötter
    100 
    g
     
    smör

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält