10 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetor. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, rivet citronskal och citronsaft. Sätt in rödbetorna i ugn i ca 30 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 160 grader. Lägg tinade laxfiléer i en ugnsfastform. Ringla över rapsolja. Salta och peppra. Sätt in i ugn i ca 10-15 minuter.
- När rödbetorna är klara tar du ut dem och vänder ner färsk spenat.
Nötsmör
Smält och skira smör.
Mixa varje nötsort för sig själva pulsvis i en matberedare. Det är viktigt att inte mixa nötterna tillsammans eftersom de är olika hårda och behöver mixas olikalänge.
Häll ner de mixade nötterna i det smälta klarifierade smöret och blanda runt.
Servering
Lägg upp laxfiléerna och rödbetorna på en tallrik och slå över nötsmöret.
Dricks!
Du kan även servera denna rätt tillsammans med ett gott mandelpotatismos, halvera isåfall mängden av rödbetorna.
Ingredienser
Ingredienslista
500
g
1
msk
rapsolja
Salt och peppar
Ugnsrostade rödbetor:
800
g
rödbetor
2
msk
olivolja
0,5
st
citron
70
g
spenat, färsk
Nötsmör:
50
g
cashewnötter
50
g
mandel
50
g
hasselnötter
100
g
smör