Lax med Veggie Sides och örtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Lax med Veggie Sides och örtsås

Laxfilé med quinoa, broccoli och pumpa

Ibland vill man att det ska gå snabbt att laga mat och att det samtidigt ska vara bra och hälsosam mat. Då kan vi rekommendera det här receptet med laxfilé och Findus lättlagade tillbehör Veggie Sides, som innehåller bland annat quinoa, broccoli och pumpa. Rör ihop en enkel örtsås på crème fraiche och det är klart!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
msk 
rapsolja
Salt och peppar
50 
g 
spenat, färsk
Örtsås:
150 
g 
kesella
0,5 
dl 
crème fraiche
3 
msk 
örter
Salt och peppar
200 
g 
mozzarella

Förberedelser

  1. Stek tinade laxfiléer 2 minuter på varje sida, sätt sedan in de i ugnen i ca 7-10 minuter i 175 grader.

  2. Blanda alla ingredienser till örtsåsen och smaka av med salt och peppar. Sätt in i kylen.

  3. Tillaga Veggies Sides enligt anvsning på förpackning. Vänd sedan ner färsk spenat i blandningen.

  4. Bred ut tillagad Veggie Sides på tallrik och fördela ut mozzarellabitar ovanpå. Klart att servera tillsammans med laxfilén och örtsåsen.

Findus tipsar!

Om du föredrar torsk går det alldeles utmärkt att byta ut till en bit torskrygg istället.