Lax med Veggie Sides och örtsås

ASC Lax med Veggie Sides och sötpotatis
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Laxfilé med quinoa, broccoli och pumpa

Ibland vill man att det ska gå snabbt att laga god och hälsosam mat. Prova då detta recept med laxfilé och vårt lättlagade grönsakstillbehör Veggie Sides, med bland annat quinoa, broccoli och pumpa.

Förberedelser

  1. Stek tinade laxfiléer 2 minuter på varje sida, sätt sedan in de i ugnen i ca 7-10 minuter i 175 grader.

  2. Blanda alla ingredienser till örtsåsen och smaka av med salt och peppar. Sätt in i kylen.

  3. Tillaga Veggies Sides enligt anvsning på förpackning. Vänd sedan ner färsk spenat i blandningen.

  4. Bred ut tillagad Veggie Sides på tallrik och fördela ut mozzarellabitar ovanpå. Klart att servera tillsammans med laxfilén och örtsåsen.

Tips!

  • Om du föredrar torsk går det alldeles utmärkt att byta ut till en bit torskrygg istället.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

500 
g
 
2 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
800 
g
 
50 
g
 
spenat, färsk
Örtsås:
150 
g
 
kesella
0,5 
dl
 
crème fraiche
3 
msk
 
örter
Salt och peppar
200 
g
 
mozzarella

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält