Laxburgare med avokadokräm och picklad rödlök

30 min
förberedelsetid
4
Serveringar
Upptäck laxburgare med avokadokräm och picklad rödlök – ett smakrikt fiskrecept perfekt för vardag eller helg. Snabbt, enkelt och fullpackat med smak!

Förberedelser

  1. Pickla rödlöken genom att koka upp lagen och hälla över den skivade rödlöken. Låt stå ca 30 minuter.

  2. Mixa laxen snabbt i en matberedare. Tillsätt ägg, senap, citronjuice och rivet citronskal. Salta och peppra. Mixa lätt igen till en laxfärs. Forma till burgare. Vänd dem i ströbröd.

  3. Mosa/mixa avocado med creme fraiche, citronjuice och salt.

  4. Stek laxburgarna i olja ca 3-4 minuter per sida.

  5. Bygg burgaren med bröd, sallad, avaokadokräm, laxburgare och picklad rödlök.

Ingredienser

1 
st
 
ägg
1 
msk
 
dijonsenap
juice och skal från ½ citron
1 
tsk
 
salt
2 
krm
 
vitpeppar
1 
dl
 
ströbröd eller pankoströbröd
1 
msk
 
olja till stekning
Avokadokräm
1 
st
 
mogen avokado
1 
msk
 
cremé fraiche
saft från ½ citron
1 
st
 
skivad rödlök
½ 
dl
 
12% ättika
1 
dl
 
socker
1 ½ 
dl
 
vatten
Till servering
4 
st
 
hamburgerbröd
sallad

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält