Ingredienser
4
filéer
4
krm
rökt paprika
4
krm
spiskummin
salt & peppar efter behag
Chili/tomatröra m. en hint av Salvia:
2
msk
smetana
1
dl
finhackad tomat
1/2
msk
hackad chili
1
msk
tomatpuré
2
krm
torkad Salvia
salt & vitpeppar
Ärtguacamole:
1
st
avokado
1-2
cm chili finhackad
2
msk
majs
salt & nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime
2
dl
riven västerbottenost
Förberedelser
- Tina laxen. Krydda sedan laxen innan stekningen med paprika och spiskummin. Salt och peppar blir bäst efter stekning.
Blanda alla ingredienser till chili/tomatröran och smaka av med salt & vitpeppar. För mjukare känsla : blanchera tomaten och skala den innan du hackar den och ta inte med all vätska i tomaten.
- Mixa alla ingredienser till ärtguacamolen. Smaka av och servera.
- Riv västerbottenost och servera i en liten skål.
Findus tipsar!
Blanchera tomaterna genom att stoppa ner dem i kokande vatten i ca 1 minut. Lägg sedan tomaterna i en skål med kallt vatten och låt svalna innan du delar dem.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
334
21
26
9
3