Middag på en plåt med lax & sparris

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Middag på en plåt med lax & sparris

Middag på en plåt, lika enkelt att laga som det låter. Släng på lax och dina favorit grönsaker. Här serverat med sparris och cocktailtomater. Simpelt, smidigt och smarrigt!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk 
fänkålsfrön
200 
g 
coctailtomater
1/2 
dl 
olivolja
salt och nymald svartpeppar
70 
g 
salladslbad (t. ex. rucola, maché, mangold, babyspenat)
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
Örtmajonnäs:
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
2 
msk 
Findus våra finste Dill förpackning
2 
msk 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
600 
g 
färskpotatis till servering

Förberedelser

  1. Lägg fiskfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
  2. Halvera cocktailtomaterna och blanda tillsammans med sparris, haricot verts, olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Mixa fänkålsfrön och salt och krydda laxen. Lägg laxen på plåten. Baka av i ugnen i cirka 12 minuter tills laxen är helt tillagad.
  4. Mixa alla ingredienser till örtmajonnäsen.
  5. Riv citronskal och pressa citronsaft över fisk och grönsaker.
  6. Servera tillsammans med örtmajonnäsen, nykokt färskpotatis och gärna lite blandade salladsblad.

Taggar