Ingredienser
4
st
1
msk
fänkålsfrön
200
g
coctailtomater
200
g
sparris
200
g
haricots verts
1/2
dl
olivolja
salt och nymald svartpeppar
70
g
salladslbad (t. ex. rucola, maché, mangold, babyspenat)
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
Örtmajonnäs:
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
2
msk
dill
2
msk
persilja
600
g
färskpotatis till servering
Förberedelser
- Lägg fiskfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
- Halvera cocktailtomaterna och blanda tillsammans med sparris, haricot verts, olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Mixa fänkålsfrön och salt och krydda laxen. Lägg laxen på plåten. Baka av i ugnen i cirka 12 minuter tills laxen är helt tillagad.
- Mixa alla ingredienser till örtmajonnäsen.
- Riv citronskal och pressa citronsaft över fisk och grönsaker.
- Servera tillsammans med örtmajonnäsen, nykokt färskpotatis och gärna lite blandade salladsblad.
Findus tipsar!
Inte sugen på örtmajonnäs? Prova någon av våra andra såser!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
750
55
29
32
7