Rimmad torsk på grönkål med bakade tomater och saffransmajonäs

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
8-10 
st
 
små tomater
grönsaksfond
Salt och peppar
Saffransmajonnäs:
Rivet skal av 1 apelsin
1  
rökt paprika
½ 
paket
 
Saffran
Saltlag:
½ 
dl
 
salt
1/2-1 
dl
 
vatten

Förberedelser

Saffransmajonnäs:

  1. Rör ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.
  1. Tina torsken och lägg ryggfiléerna i saltlagen ca 20 minuter innan tillagning
  2. Stek grönkålen och smaksätt med grönsaksfond, salt och peppar
  3. Dela tomaterna och krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.
  4. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter i 200°C
  5. Sänk värmen till 150°C
  6. Lägg torskryggen i en ugnsfast form  och ställ in torsken i ugnen 10 minuter eller tills den har nått 55°C

Findus tipsar!

Lägg upp torskryggen på grönkålen tillsammans med de ugnsbakade tomaterna. Bryt ryggfiléerna lätt och servera dem direkt tillsammans med saffransmajonnäsen.
Det går utmärkt att servera en lätt sallad och pressad potatis till den rimmade torskryggen. 
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
688
59
32
8
4