Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Laxsallad
10 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Smakrik salsa verde med sotad lax

Imponera på gästerna med denna smakrika Salsa Verde serverad med sotad lax och en fräsch grönsallad. Vår Salsa Verde innehåller hackad spenat och gröna örter, med en smaktwist av dijonsenap och tabasco. 

 


Förberedelser

    Salsa Verde:

    1. Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.

    2. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.

    3. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.

    4. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre.

    5. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.

    Sotad Lax:

    1. Skär laxen i 3 cm stora kuber.

    2. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen.

    3. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.

    4. Skölj salladen och fördela den på ett fat.

    5. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.

    6. Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde.

    7. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

    Tips!

    • Iskall olivolja gör såsen riktigt krämig.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    Salsa Verde:
    100 
    g
     
    färsk spenat
    30 
    g
      
    persilja
    30 
    g
      
    gräslök
    1,5 
    msk
     
    Dijonsenap
    2,5-3 
    dl
     
    olivolja
    2 
    tsk
     
    Limejuice
    Salt och tabasco
    Sotad lax:
    500 
    g
     
    1 
    msk
     
    Salt
    1 
    msk
     
    socker
    Vitpeppar från kvarn
    1/2 
    citron
    2 
    huvudsallad

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält