Smakrik salsa verde med sotad lax
Imponera på gästerna med denna smakrika Salsa Verde serverad med sotad lax och en fräsch grönsallad. Vår Salsa Verde innehåller hackad spenat och gröna örter, med en smaktwist av dijonsenap och tabasco.
Förberedelser
Salsa Verde:
Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.
Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.
Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.
Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre.
Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.
Sotad Lax:
Skär laxen i 3 cm stora kuber.
Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen.
Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
Skölj salladen och fördela den på ett fat.
Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.
Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde.
Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.
Tips!
- Iskall olivolja gör såsen riktigt krämig.