Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Smakrik salsa verde med sotad lax

Imponera på gästerna med denna smakrika Salsa Verde serverad med sotad lax och en fräsch grönsallad. Vår Salsa Verde innehåller hackad spenat och gröna örter, med en smaktwist av dijonsenap och tabasco. 

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Salsa Verde:
30 
g 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
30 
g 
Findus Våra finaste Gräslök förpackning
1,5 
msk 
Dijonsenap
2,5-3 
dl 
olivolja
2 
tsk 
Limejuice
Salt och tabasco
Sotad lax:
1 
msk 
salt
1 
msk 
socker
Vitpeppar från kvarn
1/2 
citron
2 
huvudsallad

Förberedelser

Salsa Verde:

  1. Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.

  2. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.

  3. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.

  4. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre.

  5. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.

Sotad Lax:

  1. Skär laxen i 3 cm stora kuber.

  2. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen.

  3. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.

  4. Skölj salladen och fördela den på ett fat.

  5. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.

  6. Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde.

  7. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

    Findus tipsar!

    Iskall olivolja gör såsen riktigt krämig.
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    763
    72
    25
    5
    2