Shawarma av lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Shawarma av lax

Smakrik laxrätt med inspiration från Mellanöstern

Shawarma, klassikern från Mellanöstern, som ofta tillagas på lamm eller kyckling. Vår twist är att laga rätten med saftig lax. Tricket är att laga laxen långsamt och låta den dra åt sig av kryddorna.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Shawarma:
1 
förpackning 
Förpackning Findus ASC-certifierad laxfilé
200 
g 
Matyoghurt
2 
msk 
curry
2 
msk 
Spiskummin
2 
msk 
1 
Mynta
4 
msk 
vitvinsvinäger
1 
dl 
olivolja
1 
tsk 
svartpeppar
320 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
Sås:
Saft från citron
3 
msk 
vinsvinäger
salt

Förberedelser

  1. Tina laxen och skär i stavar eller kuber.
  2.  Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten.
  3. Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen.
  5. Servera med basmatiris, broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba- eller pitabröd.

Findus tipsar!

För att göra rätten komplett, servera med basmatiris och broccoli.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
541
44