Smörstekt kolja med bacon & ärtpotatismos

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Smörstekt kolja med bacon & ärtpotatismos

Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos är precis lika gott som det låter! Testa detta enkla men supergoda receptet redan idag.Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g 
Filéer av kolja
500 
g 
mjölig potatis, skalad
25 
g 
smör
1,5 
dl 
grädde
2 
msk 
Findus våra finste Dill förpackning
salt
140 
g 
bacon
20 
g 
smör
1/2 
dl 
kaprisbär
3/4 
dl 
finriven pepparrot

Förberedelser

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.

  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ärterna hastigt så att det fortfarande är lite bitar kvar.
  3. Strimla och stek baconen knaprig på medelvärme. Lägg på ett fat med hushållspapper.

  4. Häll av och ånga av potatisen. Tillsätt 25 g smör, mjölk, dill och salt. Vispa till ett fluffigt mos och vispa ner ärterna. Ställ åt sidan med ett lock på.

  5. Stek fisken cirka 3–4 minuter på varje sida i hälften av smöret och tillsätt resterande smör och kapris mot slutet och ös över fisken.

  6. Servera fisken tillsammans med ärtmoset och kaprissmöret.

Findus tipsar!

Toppa gärna med lite pepparrot.