Ingredienser
500
g
Filéer av kolja
500
g
mjölig potatis, skalad
25
g
smör
1,5
dl
mjölk
2
msk
dill
salt
140
g
bacon
20
g
smör
1/2
dl
kaprisbär
3/4
dl
finriven pepparrot
Förberedelser
Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ärterna hastigt så att det fortfarande är lite bitar kvar.
Strimla och stek baconen knaprig på medelvärme. Lägg på ett fat med hushållspapper.
Häll av och ånga av potatisen. Tillsätt 25 g smör, mjölk, dill och salt. Vispa till ett fluffigt mos och vispa ner ärterna. Ställ åt sidan med ett lock på.
Stek fisken cirka 3–4 minuter på varje sida i hälften av smöret och tillsätt resterande smör och kapris mot slutet och ös över fisken.
Servera fisken tillsammans med ärtmoset och kaprissmöret.
Findus tipsar!
Toppa gärna med lite pepparrot.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
450
19
36
30
7