Förberedelser
Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ärterna hastigt så att det fortfarande är lite bitar kvar.
Strimla och stek baconen knaprig på medelvärme. Lägg på ett fat med hushållspapper.
Häll av och ånga av potatisen. Tillsätt 25 g smör, mjölk, dill och salt. Vispa till ett fluffigt mos och vispa ner ärterna. Ställ åt sidan med ett lock på.
Stek fisken cirka 3–4 minuter på varje sida i hälften av smöret och tillsätt resterande smör och kapris mot slutet och ös över fisken.
Servera fisken tillsammans med ärtmoset och kaprissmöret.
Dricks!
Toppa gärna med lite pepparrot.
Ingredienser
Ingredienslista
500
g
Filéer av kolja
500
g
mjölig potatis, skalad
300
g
Svenska Ärter
25
g
smör
1,5
dl
mjölk
2
msk
dill
Salt
140
g
bacon
20
g
smör
1/2
dl
kaprisbär
3/4
dl
finriven pepparrot