15 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar
Ugnsbakad torskfilé med rotsaker, rödbeta och hackade hasselnötter
En fantastiskt god fiskrätt att servera till alla tillfällen. Fylld av smak och färg men ändå enkel att tillaga.
Förberedelser
- Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertemperatur.
- Lägg rotsaker och rödbetor i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.
- Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin.
- Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar.
- Slå vinägretten över polkabetan och låt marinera ca 15 min.
- Stek hasselnötterna och grovhacka dem. Om du inte tål nötter kan du byta ut dem mot andra alternativ som t ex solroskärnor och rosta dem istället.
- Bryn smöret gyllenbrunt i en gryta.
Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.
Tips!
- Hasselnötterna kan serveras i en skål bredvid tillsammans med något annat alternativ, t ex solroskärnor, om du är osäker på om dina gäster har nötallergi!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
600
g
blandade rotfrukter
200
g
klyftade rödbetor
1½
msk
olivolja
100
g
polkabeta
Vinägrett:
1½
msk
olivolja
knappt 1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
125
g
smör
0,4
dl
hasselnötter
blandade örter