Ugnsbakad torskfilé med blandade rotfrukter

Torsk med rotfrukter, rödbetor och rostade hasselnötter
15 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ugnsbakad torskfilé med rotsaker, rödbeta och hackade hasselnötter 

En fantastiskt god fiskrätt att servera till alla tillfällen. Fylld av smak och färg men ändå enkel att tillaga.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text 

 

Förberedelser

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertemperatur.
  2. Lägg rotsaker och rödbetor i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.
  3. Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin.
  4. Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar. 
  5. Slå vinägretten över polkabetan och låt marinera ca 15 min.
  6. Stek hasselnötterna och grovhacka dem. Om du inte tål nötter kan du byta ut dem mot andra alternativ som t ex solroskärnor och rosta dem istället.
  7. Bryn smöret gyllenbrunt i en gryta.
  8. Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.

Dricks!

  • Hasselnötterna kan serveras i en skål bredvid tillsammans med något annat alternativ, t ex solroskärnor, om du är osäker på om dina gäster har nötallergi!

Ingredienser

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
600 
g
 
blandade rotfrukter
200 
g
 
klyftade rödbetor
 
msk
 
olivolja
100 
g
 
polkabeta
Vinägrett:
 
msk
 
olivolja
knappt 1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
125 
g
 
smör
0,4 
dl
 
hasselnötter
blandade örter

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält