Torsk med stekt grönkål och saffransmajonnäs

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk
 
rapsolja
salt och peppar
Ugnsbakade tomater:
80 
g
 
körsbärstomater
1 
msk
 
socker
1 
msk
 
rapsolja
1 
msk
 
balsamvinäger
salt och peppar
Grönkåls- och spenatblandning:
80 
g
 
spenat, färsk
salt och peppar
Saffransmajonnäs:
0,5 
msk
 
apelsinskal
0,25 
g
 
saffran
salt

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt, ringla över olja och balsamvinäger. Strö över socker, salt och peppar. Sätt in ugnen och låt stå i ca 30-40 minuter.

  3. Lägg upp torskfilén i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

  4. Stek grönkålen tills vätskan har kokats bort, vänd därefter i spenaten. Salta och peppra.

  5. Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.

  6. Lägg upp grönkål- och spenatblandningen på ett fat. Dela torsken i bitar och sprid ut den tillsammans med tomaterna på grönkåls- och spenatbädden. Spritsa eller klicka ut saffransmajonnäsen.

Findus tipsar!

För att göra rätten till en huvudrätt går det utmärkt att servera pressad potatis och en lätt sallad till.

Om du föredrar torskrygg framför torskfillé rekommenderar vi vårt recept Rimmad torsk på grönkål.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
268
22
12
6
1