Torskrygg med senapssås och Ebba ärtor

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
Senapssås:
50 
g
 
smör
5 
dl
 
Mjölk
0,5 
dl
 
Vetemjöl
2 
msk
 
Skånsk senap
Salt och peppar
Ärter:
3 
msk
 
rapsolja
1 
msk
 
Salt och peppar
Ev. hackad dill till servering
600 
g
 
Kokt Potatis

Förberedelser

Fisk:

  1. Tina fisken (det tar bara 30 min om du lägger förpackningen i en bunke med kallt vatten).
    Värm ugnen på varmluft till 150 grader.
  2. Pensla fisken med 1 msk olja, peppra och strö över 1 krm salt. 
  3. Tillaga fisken i varmluftsugn ca. 12-13 minuter tills fisken har en temperatur på 52°C i mitten av filén.

Sås:

  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Fräs mjölet i smöret och vispa ner mjölken i omgångar till en slät sås.
  3. Vispa i senap och smaka av med salt och peppar.

  4. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter under omrörning.

Ärter:

  1. Koka upp rikligt med vatten (1 liter till 300 g ärter). Häll i ärterna, ta grytan från plattan. Låt stå i 2 min och häll sedan av vattnet.
  2. Blanda en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar och blanda med de avrunna ärterna.

Servering:

  1. Lägg upp torsken med senapssåsen. Servera med ärter och kokt potatis.
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!