Torskrygg med senapssås och Ebba ärtor

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
Senapssås:
50 
g
 
smör
5 
dl
 
Mjölk
0,5 
dl
 
Vetemjöl
2 
msk
 
Skånsk senap
Salt och peppar
Ärter:
3 
msk
 
rapsolja
1 
msk
 
Salt och peppar
Ev. hackad dill till servering
600 
g
 
Kokt Potatis

Förberedelser

Torskrygg:

  1. Ta fram fisken ur frysen och låt den tina (det tar bara 30 min om du lägger förpackningen i en bunke med kallt vatten).
  2. Värm upp ugnen på varmluft till 150 grader.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form eller plåt med lite bakplåtspapper, det förhindrar att fisken bränner fast i botten.
  4. Tillaga torskryggen i varmluftsugn i ca. 12-13 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 52°C i mitten av filén.
  5.  Pensla fisken med 1 msk olja. Salta och peppra efter tyckte och smak. 

Senapssås:

  1. Smält smör på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull. 
  2. Häll över mjölet i smöret och låt det fräsa ned tillsammans.  
  3. Vispa ner mjölken i omgångar till en slät sås. Var noga med att hela tiden röra om för att inte mjölken ska bränna fast i botten.
  4. Vispa i senap och smaka av med salt och peppar.
  5.  Låt såsen sjuda i ca 5 minuter under omrörning. 

Ärter:

  1. Koka upp rikligt med vatten (1 liter till 300 g ärter).
  2. Häll i ärterna, ta grytan från plattan. 


  3. Låt stå i 2 min och häll sedan av vattnet.
  4. Rör ihop en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar och blanda med de avrunna ärterna.

Servering:

  1. Lägg upp torsken på en tallrik och ringla över senapssåsen. Servera fisken tillsammans med ärterna och kokt potatis.

    Findus tipsar!

    Önskar du en kraftigare senapssmak på såsen? Öka mängden senap med 1-2 matskedar efter tycke och smak. 

    Glutenfritt:

    Gör rätten glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.

    Laktosfri:

    Gör rätten fri från laktos genom att byta ut smöret och mjölken till laktosfria alternativ.

    Mjölkfritt:

    Gör rätten fri från mjölk genom att byta ut smöret till mjölkfritt smör, och mjölken till havre eller sojadryck. 

     

    Sugen på fler goda recept med torskrygg? Då kan vi tipsa om vårt utsökta recept på baconlindad torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan.

     
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!