Ingredienser
500
g
Filéer av kolja
1
msk
olivolja
1
st
gul lök
3
dl
puy linser
1
msk
matolja
1/2
knippe vårlök
1
st
gurka
1
paket
färsk spenat
3
msk
olivolja
1
msk
rödvinsvinäger
Salt och peppar
Förberedelser
- Sätt ugnen på 175⁰C.
- Finhacka den gula löken och fräs den i olivolja tills den mjuknat men inte tagit färg. Slå på linser och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Portionera koljan, salta runtom och vänd den i matolja. Sätt in den i ugnen tills en termometer visar en innertemperatur på 52⁰C.
- Ansa vårlöken och skär i tunna slantar. Dela gurkan på bredden och hyvla den med potatisskalare. Använd inte den vattniga mittenbiten.
- Häll av linserna. Blanda med vårlök, gurka och spenat. Spara några spenatblad till garnityr.
- Hetta upp olivolja och rödvinsvinäger. Låt inte vinägern koka. Salta och peppra.
- Servera koljan på linssalladen. Ringla över den varma rödvinsvinägretten. Garnera med spenatblad.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
477
18
8
34
8