Ugnsbakad torskrygg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ugnsbakad torskrygg

Fina torskbitar med krämig senapssås gjord på Philadelphiaost

Vill du ha ett alternativ till lutfisken på julbordet hoppas vi att den här fantastiska ugnsbakade torskryggen serverad med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök kan vara ett gott och enkelt alternativ.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
förpackningsomslag torskrygg i påse
500 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
Sås:
300 
g 
Philadelphiaost
0,75 
dl 
vispgrädde
1-2 
msk 
grovmalen skånsk senap
1 
st 
rödlök
 
msk 
vinäger
1 
krm 
socker
citronjuice
salt och nymalen vitpeppar

Förberedelser

Sås:

  1. Tre minuter efter att torsken gått in i ugnen sätts broccolin i mikrovågsugnen och tillagas enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Sätt in torsken i ugnen. 
  3. Koka upp grädden och Philadelphiaosten och tillsätt senap efter smak.
  4. När broccolin är klar, ta ut fisken ur ugnen.

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda ordentligt med salt och peppar och ställ åt sidan. 
  3. Skiva rödlöken så tunt som möjligt och lägg i en skål. Häll över vinäger, socker, salt samt citronjuice. Rör om då och då.

Findus tipsar!

Servera med nykokt potatis och gärna ett gott bröd till.