Ugnsbakad torskrygg med senapssås

Ugnsbakad torskrygg med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök
15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ugnsbakad torskrygg med senapssås

Vill du ha ett alternativ till lutfisken på julbordet hoppas vi att den här fantastiska ugnsbakade torskryggen serverad med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök kan vara ett gott och enkelt alternativ.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda ordentligt med salt och peppar och ställ åt sidan. 
  3. Skiva rödlöken så tunt som möjligt och lägg i en skål. Häll över vinäger, socker, salt samt citronjuice. Rör om då och då.

Sås:

  1. Sätt in torsken i ugnen. 
  2. Koka upp grädden och Philadelphiaosten och tillsätt senap efter smak.
  3. Tre minuter efter att torsken gått in i ugnen sätts broccolin i mikrovågsugnen och tillagas enligt anvisningarna på förpackningen. 
  4. När broccolin är klar, ta ut fisken ur ugnen.

Dricks!

  • Servera med nykokt potatis och gärna ett gott bröd till.

Ingredienser

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
500 
g
 
Sås:
300 
g
 
Philadelphiaost
0,75 
dl
 
vispgrädde
1-2 
msk
 
grovmalen skånsk senap
1 
st
 
rödlök
 
msk
 
vinäger
1 
krm
 
socker
citronjuice
salt och nymalen vitpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält